Hlavní obsah

Lekli jsme se, přiznali po zápase Slováci

TURÍN

Slovenští hokejisté musejí být ze setkání s českým týmem na velkých akcích nešťastní. Ve čtvrtfinále turínského olympijského turnaje Hadamczikův výběr už potřetí v tak důležitém utkání přehrál bývalé federální sousedy.

Článek

"Jako bychom se lekli. První třetinu jsme odehráli hrozně zle," pravil slovenský útočník Lubomír Višňovský. "V tomhle zápase rozhodla psychika. A v té jsme v první třetině propadli. Je to obrovské zklamání pro nás všechny. Vždyť turnaj prakticky začal až zápasem s Čechy," posteskl si Luboš Bartečko.

Pět předchozích vítězných vystoupení slovenského týmu na turínském ledě je prakticky zapomenuto. Prohru a navíc i zranění musel po bitvě strávit Pavol Demitra. Má zlomený nos a nespecifikované zranění oka. Demitru trefil v třetí třetině spoluhráč Jurčina, jenž v přesilovce posílal puk před branku. Ještě v průběhu utkání jel do nemocnice, ale nemusel tam zůstat přes noc. Demitra utrpěl zranění oka už v roce 2000, tehdy byla v ohrožení jeho kariéra. Od té doby nosí ochranný kryt na helmě, jenž ho nyní možná uchránil od ještě větších komplikací.

Slova slovenského trenéra Hossy o historickém úspěchu slovenského hokeje po dvou nezdarech v kvalifikačních turnajích v Naganu a v Salt Lake City hokejisty příliš neutěšila. "Chtěli jsme medaili. Pro mnohé z nás to byla poslední šance," posteskl si Bartečko.

Češi si nepřipouštěli návrat domů

Čeští hokejisté se příliš nezabývali statistickou převahou v bitvách se Slováky v klíčových zápasech. "Myslím, že sedm z osmi čtvrtfinálových týmů mohlo vážně myslet na triumf. My jsme věděli, že Slováci jsou hodně silní zejména dopředu, vždyť ve svých klubech v NHL platí vesměs za hvězdy. Ale především jsme se koncentrovali na svůj vlastní výkon. Prostě jsme je neřešili," tvrdil český obránce Marek Malík.

Jeho kolega z obrany Marek Židlický připustil, že si český výběr na Slováky poměrně věřil. "Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom měli jet domů. Hlavní byl náš vlastní výkon. Ten jsme podali dobrý, takže v semifinále jsme my."

Reklama

Související témata: