Hlavní obsah

ZOH on-line: hokej o bronz Česko - Rusko

Souboj zklamaných semifinalistů mezi Českem a Ruskem rozhodne v sobotu o tom, kdo získá na hokejovém turnaji na olympijských hrách v Turíně bronzové medaile. O tom, jestli se čeští hráči budou z XX. zimních her vracet alespoň trochu spokojeni, rozhodne, zda najdou dostatek motivace a v posledním vystoupení v Turíně obstojí.

Článek

"Olympiáda není každý den a mělo by se bojovat až do konce. Náš soupeř to bude mít ještě těžší, my si můžeme alespoň chvilku odpočinout," řekl v pátek večer útočník Martin Straka. Zatímco svěřenci trenéra Aloise Hadamczika dohráli svůj zápas kolem 19. hodiny, Rusko podlehlo Švédsku až o čtyři hodiny později.

Český tým nemá se zápasy o bronz moc velké zkušenosti. V posledních letech buď vypadl ve čtvrtfinále, nebo postoupil až do finále. Předposlední den turnaje, kdy se většinou hraje o třetí místo, se naposledy představil na světovém šampionátu v roce 2003 v Helsinkách, kde nestačil na Slováky. Na olympiádě zažil podobnou situaci československý výběr před třinácti lety v Albertville, kde porazil i díky současnému kapitánovi Robertu Langovi tým USA.

Kdo získá bronzové medaile?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Mužstvo v čele se zatím nevýrazným Jaromírem Jágrem se bude snažit napravit i celkový dojem z turnaje. V Turíně Češi zatím vyhráli jen tři zápasy - nad Německem, Itálií a proti Slovensku. Zbývající čtyři duely prohráli. Dnes se pokusí navázat zejména na čtvrtfinálový výkon proti Slovensku.

"Do finále jsme se nedostali, musíme to brát reálně. Ted musíme zopakovat výkon proti Slovensku a poprat se o to. Musíme se namotivovat, pořád to jsou olympijské hry a je to olympijská medaile. Když už jsme tady takovou dobu, tak by byla strašná škoda, abychom odjeli domů jako spráskaní psi," řekl útočník Václav Prospal, který bojuje o svou první olympijskou medaili v kariéře. V Naganu kvůli zranění chyběl.

Reklama

Související témata: