Hlavní obsah

Užíval jsem si olympiádu po svém, říká Miller

Coby úřadující vítěz Světového poháru a jeden z nejvšestrannějších lyžařů současnosti byl Bode Miller jedním z favoritů na zisk nejedné olympijské medaile. V Sestriere však svérázný Američan vyhořel, jeho nejlepším výsledkem bylo páté místo ve sjezdu. Přesto tvrdí: "Užil jsem si to. Po svém."

Článek

Miller nastoupil na olympijských hrách do všech pěti závodů, dokončil však pouze dva. Spíše než jeho dravé jízdy se probíral bouřlivý noční život, kterému se Američan nevyhýbal ani ve dnech, kdy se jeho rakouští rivalové soustředili na závody. "Prostě jsem to dělal tak, jak jsem zvyklý. Nejsem žádný mučedník. Chtěl jsem si to prostě užít. A člověče, to se mi teda povedlo," řekl osmadvacetiletý lyžař agentuře AP poté, co nedokončil první kolo sobotního slalomu.

Navzdory tomu, že neměl tak oslnivou formu jako v minulém ročníku, se od Millera na italských svazích čekaly lepší výsledky. "Ale to byla očekávání jiných lidí, ne moje," zdůraznil Miller. "Jsem srovnaný s tím, čeho jsem dosáhl. A to včetně olympiády," dodal dvojnásobný stříbrný medailista ze Salt Lake City.

Končící olympijské hry označil za "úžasné". Jednak kvůli vítězstvím svých krajanů Teda Ligetyho a Julie Mancusové, ale také kvůli kvalitě nočního života v Sestriere. "Můj způsob života je pro mě prioritou. Chci si užívat, chci se bavit, chci zažít olympijskou atmosféru a ne být jenom zavřený ve svém pokoji," tvrdil muž, jenž vyvolal nedávno rozruch přiznáním, že již párkrát závodil opilý.

Miller říká, že nemá cenu se speciálně soustředit a stresovat kvůli olympijským hrám. "Podívejte, co se stalo Rahlvesovi," řekl o svém krajanovi, jenž byl jedním z favoritů rychlostních disciplín, ale vyšel naprázdno. "Byl namakaný, koncentrovaný a neustále mluvil o tom, co všechno pro něj olympiáda znamená. A vidíte - stačí trocha smůly a nic mu nezbylo," uvedl muž, jenž má ve sbírce čtyři tituly mistra světa. "Já jsem se prostě socializoval a bavil na olympijské úrovni," dodal Miller.

Reklama