Hlavní obsah

Lotyši vezou na olympiádu dva hráče z NHL a patnáct z Dynama Riga

V nominaci lotyšské hokejové reprezentace, která bude na olympiádě ve Vancouveru soupeřem Česka v základní skupině, figurují dva obránci z NHL. Výběr kouče Olega Znarokse jinak tvoří z velké části hokejisté Dynama Riga, které jako jediný lotyšský celek hraje KHL.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Dynama Riga

Článek

Klub z lotyšské metropole dodal reprezentaci plných 15 hráčů včetně kompletní trojice brankářů a stane se týmem, který bude mít ve Vancouveru nejpočetnější zastoupení.

Největší zkušenosti se zámořským ledem by měli mít Karlis Skrastinš z Dallasu a Oskars Bartulis z Philadelphie. Ve farmářských týmech nižší soutěže AHL působí také útočníci Martinš Karsums a Kaspars Daugavinš.

Nejzkušenějšími reprezentanty jsou brankáři Edgars Masalskis a Sergejs Naumovs, obránci Rodrigo Lavinš s Skrastinšem a útočník Aleksandrs Niživijs. Všichni pojedou na své třetí olympijské hry.

Nominace Lotyšska na olympijské hry ve Vancouveru:
Brankáři: Edgars Masalskis, Ervins Muštukovs, Sergejs Naumovs (všichni Dinamo Riga/KHL).
Obránci: Georgijs Pujacs (Novosibirsk/KHL), Arvids Rekis (Wolfsburg/Něm.), Kristaps Sotnieks, Krišjanis Redlihs, Guntis Galvinš, Rodrigo Lavinš (všichni Dinamo Riga/KHL), Karlis Skrastinš (Dallas/NHL), Oskars Bartulis (Philadelphia/NHL).
Útočníci: Janis Sprukts, Aleksandrs Niživijs, Martinš Cipulis, Girts Ankipans, Lauris Darzinš, Mikelis Redlihs, Armands Berzinš, Gints Meija (všichni Dinamo Riga/KHL), Herberts Vasiljevs (Krefeld/Něm.), Aleksejs Širokovs (Chabarovsk/KHL), Martinš Karsums (Norfolk/AHL), Kaspars Daugavinš (Binghampton/AHL).

Reklama

Související témata: