Hlavní obsah

Jestli přijdu o olympiádu, oběsím se, vyhrožuje ruský gólman Varlamov

WASHINGTON

Je mu teprve jednadvacet, ale Semjon Varlamov už si prožil tolik zranění jako zasloužilý veterán. A teď hrozí, že pro zdravotní problémy přijde i o vrchol své hokejové kariéry. Mladý gólman je v nominaci ruské reprezentace pro olympijské hry ve Vancouveru, jenže... Měsíc před startem olympiády má hráč Washingtonu z NHL problémy s pravým kolenem.

Foto: ČTK/AP

Brankář Washington Capitals Semjon Varlamov

Článek

Kolena talentovaného brankáře jsou snad prokletá. Před dvěma lety přišel Varlamov o start na mistrovství světa v Kanadě, protože mu doktoři našli trhlinu v koleni. Před rokem si zase přetrhl kolenní vazy, potom si dvakrát po sobě "užil" s nataženými třísly. A teď opět koleno, pro změnu to druhé, které bylo dosud v pořádku.

To už je na jednoho moc. Není divu, že Varlamovem cloumají emoce. "Je to jak noční můra! Sotva se z jednoho zranění dostanu, objeví se další...," hořekuje v rozhovoru pro ruský list Sport-Express. Na to, že by tentokrát měl přijít i o olympiádu, nechce ani pomyslet. "Jestli se do Vancouveru nedostanu, tak se pověsím! Čestné slovo. Klidně to tak můžete napsat," řekl doslova reportérovi.

Varlamov bojuje ve Washingtonu o post druhého brankáře Capitals s naším Michalem Neuvirthem, také má zatím o pět odchytaných utkání více. Naposledy byl ale na farmě v AHL, kde měl nabrat formu po předchozích potížích s třísly. Místo toho si ale v koleni znovu natáhl vazy. Podle posledního vyjádření kouče Capitals Bruce Boudreaua by však už během víkendu mohl opět začít trénovat.

Reklama

Související témata: