Hlavní obsah

Finský hokejista Selänne je po operaci zlomené čelisti

Hokejový útočník Teemu Selänne z Anaheimu je po úspěšné operaci zlomené čelisti. Finský reprezentant bude mimo hru dva až šest týdnů a je v ohrožení jeho start na olympiádě ve Vancouveru. Hokejový turnaj pod pěti kruhy začne 16. února.

Článek

Devětatřicetiletý Selänne se zranil ve středečním utkání NHL s Bostonem, které Ducks vyhráli 4:3, když ho do obličeje trefila tečovaná střela. Při operaci mu lékaři spravili nadvakrát zlomenou čelist.

Finského kanonýra v letošní sezoně provází smůla. V sobotu se totiž vrátil do hry po měsíční pauze zaviněné zlomeninou ruky. "Zranění se stávají, ale proč musí pořád pronásledovat jednoho hráče?" řekl agentuře Reuters trenér Anaheimu Randy Carlyle.

Selänne před sezónou vyhlásil, že je to jeho poslední rok v NHL. Na kontě má z 30 zápasů 23 bodů za 16 branek a sedm asistencí. Vítězi Stanleyova poháru z roku 2007 chybí jen pět branek k pokoření hranice 600 gólů. Držitel bronzu z Nagana z roku 1998 a stříbra z Turína z roku 2006 se chystá už na svou pátou olympiádu.

Reklama