Hlavní obsah

Zraněného Lintnera nahradil v nominaci Slovenska na OH Baranka

MOSKVA

Obránce Ivan Baranka ze Spartaku Moskva se představí v dresu hokejistů Slovenska na únorových olympijských hrách ve Vancouveru. Čtyřiadvacetiletý zadák nahradil v nominaci zraněného Richarda Lintnera z Dinama Minsk, který si v pondělním utkání Kontinentální ligy proti Čeljabinsku zlomil zápěstí.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Hokejisté Dinama Minsk Dennis Kočetkov (druhý zprava), Richard Lintner (vpravo) a Chris Chupris (vlevo) oslavují gól ve finále Spengler Cupu proti Davosu.

Článek

Tým kouče Jána Filce bude na olympiádě prvním soupeřem Česka v základní skupině.

Baranka hraje ve Spartaku Moskva pod českým trenérem Milošem Říhou druhou sezónu a v tomto ročníku si připsal v 45 zápasech 19 bodů za čtyři branky a 15 asistencí. Ve Vancouveru by měl účastník loňského mistrovství světa ve Švýcarsku, který má na kontě jeden zápas v NHL za New York Rangers, rozšířit svou bilanci 20 startů v dresu Slovenska, v nichž vstřelil jednu branku.

Dvaatřicetiletý Lintner se naopak na svou druhou olympiádu nepodívá. Mistr světa z roku 2002 z Göteborgu hrál pod pěti kruhy v Salt Lake City ve stejném roce, v němž Slovensko dosáhlo svého historického triumfu na MS.

Reklama