Hlavní obsah

Ovečkin: Nejsem Barack Obama, aby byl problém se mnou promluvit

Největší hvězda NHL Alexandr Ovečkin dorazil do Vancouveru, kde má dotáhnout ruské hokejisty k olympijskému triumfu. Příjezd famózního útočníka washigtonských Capitals a vedoucího muže kanadského bodování zámořské soutěže vzbudil v kolébce hokeje pochopitelně rozruch. Jedná se totiž o nejlepšího hráče „sborné“, který může domácí reprezentaci zkřížit zlaté plány.

Foto: Shaun Best , Reuters

Alexandr Ovečkin při tréninku ve Vancouveru

Článek

Kanadská média dokonce psala, že mluvit s Ovečkinem bude větší problém než s Barackem Obamou, protože má v zemi vyšší kredit než americký prezident. Hokejista se však při odchodu z prvního tréninku nezachoval jako nafoukaná celebrita, zastavil v mixzóně a věnoval novinářům několik minut.

„Nejsem prezident, aby byl takový problém se mnou promluvit,“ říkal s úsměvem moskevský rodák, který se netají sebevědomím. „Všechny týmy budou nebezpečné, na olympiádě se může stát cokoliv, ale my jsme skvěle sehraní a motivovaní,“ pokračoval hlavní trumf kouče ruského týmu Bykova.

Po posledním zápase svého týmu před olympijským turnajem cestoval na západním pobřeží ze St. Louis, kde Washington prohrál s domácími Bluesmany 3:4 po samostatných nájezdech. Obávaný kanonýr vyšel střelecky naprázdno, ale prohra ho nijak nerozladila. „Letělo nás z týmu pět. Ještě moji spoluhráči Varlamov a Sjomin, Švéd Backström a Čech Fleischmann. Cesta proběhla v pohodě, většinu času jsem prospal,“ přiznal čtyřiadvacetiletý Ovečkin, který jel z letiště rovnou na trénink a při tom už stačil nasát olympijskou atmosféru.

„Je cítit, že se největší sportovní svátek koná v zemi hokeji zaslíbené. Všude vlají prapory a javorými listy, chodí tu spousta fanoušků, lidé mě poznávají na ulicích,“ vykládal a dodal, že ho ve Vancouveru přivítalo příjemné počasí. „Hokejistům je to jedno, ale lyžařům to moc nezávidím. No uvidíme, jestli bude za čtyři roky v Soči větší zima,“ dodal talentovaný hráč, který umí vzít odpovědnost na sebe a je schopný sám zvrátit utkání.

Reklama

Související témata: