Hlavní obsah

Růžičkovi se nelíbí přesilovky: Před bránou to bolí, chce to víc odvahy

VANCOUVER

Čtyři přesilovkové góly ve třech zápasech, to není úplně tragická bilance českých hokejistů. Přesto je hra v početní převaze činností, která reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky trápí momentálně nejvíc. „Potřebujeme ji zlepšit,“ burcuje.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér hokejistů Vladimír Růžička se svými svěřenci na tréninku

Článek

Jeho svěřenci odehráli v základních skupinách nejvíc přesilovek ze všech týmů, rovnou dvacítku. Čtyři využité ale řadí Česko s dvacetiprocentní úspěšností do spodní poloviny mezi dvanáctkou účastníků ZOH, lépe jsou na tom i Bělorusové. „Musíme přidat, právě přesilovky můžou rozhodovat zápasy,“ varuje i kapitán Patrik Eliáš.

V čem je problém? „Až moc kombinujeme. Je třeba mít odvahu chodit před branku. Když tam nebudete, puky k vám nepřijdou,“ zlobí Růžičku. „Je jasné, že to v tom prostoru bolí. Dostanete rány, může vás trefit spoluhráč z golfáku. Jenže na velkých turnajích se takhle hraje. Podívejte na první branku proti Slovákům. Bek vystřelil a skončilo to tam, kde chceme,“ připomněl Eliášovu teč střely Blaťáka.

Potřeba je i častější střelba. Roli ostřelovače v přesilovkovém pětiúhelníku často plní Tomáš Kaberle, ale ostatní se k němu nepřidávají. „Tam musíme mít dva tři hráče, kteří budou pálit. Ale není moc místa, občas jsme se snažili střílet ze všech pozic a jen jsme trefovali hráče,“ postřehl Eliáš. „Navíc led není perfektní, puk poskakuje. Ale je to i o chytrosti, musíte vědět, kdy si přihrát a kdy střílet,“ přemítá kapitán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články