Hlavní obsah

Ve vedlejší hale přišli čeští hokejisté o kotel. Navíc led v ní je prý tragický

VANCOUVER

Na frenetickou atmosféru z haly Canada Hockey Place museli čeští hokejisté v mnohem menší UBC Thunderbird Areně zapomenout. Do haly uprostřed kampusu Univerzity v Britské Kolumbii se vejde jen 6 800 diváků, ale třeba na zápas s Lotyši v ní byla spousta volných míst. Oficiální údaj hovořil o návštěvě pouhých 5448 fanoušků.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čtvrtfinále s Finskem se jako jediné bude hrát v ústraní - menší aréně. Ilustrační foto

Článek

„Určitě je ta atmosféra jiná než v té větší hale, ale s tím nic neuděláme. Ani na to nesmíme myslet, akorát by nás to odvádělo od toho, co tu máme dělat,“ vykládal útočník Tomáš Plekanec.

Hala opticky připomíná třeba arénu v Českých Budějovicích, jen část tribun je na provizorní kovové konstrukci, čehož aspoň diváci můžou využívat k hlasitějšímu burácení a dupání. Ale jinak vás atmosféra v hledišti do zápasu příliš nevtáhne.

Kapitánu české reprezentace Patriku Eliášovi však více než divácká kapacita vadily podmínky v hale. „Ten led je tragický, proto tu musíme hrát jednodušší hru,“ vysvětloval.

Aréna je navíc půl hodiny cesty od olympijské vesnice. I proto kouč Vladimír Růžička zrušil předzápasové tréninky před duely s Lotyši i Finy. „Pojedem sem jen na zápasy. Ty podmínky jsou tragédie. To je jak pro žáky,“ zlobil se kouč Růžička po jediném českém tréninku v hale.

Oproti ostatním třem čtvrtfinálovým duelům se zápas s Finy odehraje trochu v ústraní. „To měli radši rozložit do dvou dnů, než to hrát v hale jako pro juniory. Řídí si to tu Amerika a Kanada,“ štvalo trenéra. „Ale co pamatuju, tak na olympiádách nebo mistrovství světa jsme se vždycky někam stěhovali. Kabina je tu pěkná, jen z té vesnice je to daleko,“ přitakával i obránce Pavel Kubina.

Reklama