Hlavní obsah

Kanaďan Heatley kraluje produktivitě

VANCOUVER

Kanadský útočník Dany Heatley se i po čtvrtfinálových zápasech drží v čele produktivity turnaje hokejistů na olympijských hrách ve Vancouveru. V pěti utkáních nasbíral hráč San Jose sedm bodů za čtyři branky a tři asistence.

Foto: Todd Korol , Reuters

Dany Heatley se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

O druhé místo se dělí Slováci Pavol Demitra s Mariánem Hossou, kteří zaznamenali shodně dva góly a pět přihrávek. Sedm bodů má i další Kanaďan Jonathan Toews, který je se sedmi asistencemi nejlepším nahrávačem turnaje.

Nejproduktivnějším českým hráčem je na 20. místě obránce Marek Židlický, který zaznamenal pět bodů vesměs za asistence. Mezi nahrávači se dělí o druhé místo, v kanadském bodování obránců je zadák Minnesoty čtvrtý.

Pozici nejlepšího střelce si drží s pěti góly další kanadský útočník Jarome Iginla. Nejproduktivnějším obráncem je s šesti body za čtyři trefy a dvě přihrávky Američan Brian Rafalski. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s devíti kladnými body Toews. Nejtrestanějším hráčem je s 27 minutami Joni Pitkänen z Finska.

Nejvyšší úspěšnost zákroků 94,67 procenta má mezi brankáři Fin Miikka Kiprusoff, který pomohl čistým kontem vyřadit ve čtvrtfinále Česko. Nejnižší průměr 1,23 obdrženého gólu na zápas má Američan Ryan Miller.

Reklama

Související témata: