Hlavní obsah

3D GRAFIKA: Ustrašená první třetina s Kanadou stála Slováky zápas, soudí Golonka

BRATISLAVA

Ustrašená hra slovenských hokejistů v první třetině olympijského semifinále proti Kanadě přispěla podle někdejšího československého reprezentanta Jozefa Golonky k jejich prohře 2:3. Líbilo se mu však, že Slováci se navzdory nepříznivému skóre nevzdali, od druhé třetiny se favorizovaným Kanaďanům herně vyrovnali a v závěru třetího dějství byli pouze krůček od vyrovnávací branky.

Foto: Shaun Best, Reuters

Kanadští hokejisté se radují z první branky proti Slovensku.

Článek

"Před zápasem jsem tvrdil, že důležité bude ustát tlak Kanady v první třetině. Bohužel se to nepovedlo, dostali jsme dva góly. Kluci hráli ustrašeně," řekl Golonka.

Ocenil však, že se týmu během druhé třetiny povedlo s domácími reprezentanty srovnat krok. "Ve třetí části Kanadě docházely síly a byli jsme krůček od vyrovnání. Navzdory prohře jsme podali dobrý kolektivní výkon a za dosavadní výkony na olympiádě patří mančaftu díky," uvedl.

Líbil se Chára

V semifinále se mu líbil kapitán Zdeno Chára, který dominoval v obraně, rychlostí jej zaujal útočník Richard Zedník a dravostí Tomáš Kopecký. Oporou byl podobně jako v předešlých zápasech brankář Jaroslav Halák, který si podle Golonky dokáže zachovat chladnou hlavu i ve stresových situacích.

"Na našich vítězstvích na olympiádě má obrovský podíl. Podle mě svými výkony zastínil i Čecha Tomáše Vokouna, který se řadí mezi špičku NHL. Je to mladý brankář, tak doufám, že mu nestoupne sláva do hlavy a bude na sobě nadále pracovat," dodal Golonka.

Slavný útočník doufá, že se Slovákům podaří v utkání proti Finsku získat bronzové medaile. Obává se však, aby hráčům nechyběly síly, které ztratili v závěru semifinále ve snaze vstřelit Kanadě vyrovnávací branku.

Reklama

Související témata: