Hlavní obsah

Snowboardista Novotný si zranil oba kotníky, jeho start na olympiádě je ohrožen

Zdravotní problémy snowboardisty Michala Novotného nekončí. Čtvrtý muž konečného pořadí minulého ročníku Světového poháru ve snowboardcrossu na sklonku loňského roku při tréninku na sjezdovce v rakouském Lienzu ve velké rychlosti upadl a natáhl si vazy v obou kotnících. Podle lékařů by měl odpočívat až měsíc a půl, proto je ohrožen i jeho start na olympijských hrách ve Vancouveru.

Článek

Třináctý snowboardista z OH v Turíně se celou uplynulou sezónu potýkal s bolavými zády vinou vyhřezlé ploténky, na začátku tohoto ročníku zase dva týdny netrénoval kvůli zvýšeným jaterním testům. Záda se mu podařilo dát dohromady díky kompenzačním cvičením, játra už má v pořádku i díky léčiteli.

K tomu vzhlíží i tentokrát, neboť lékaři mu nařídili minimálně měsíční klid. Vyšetření podstoupil u šéflékaře olympijské výpravy Jaroslava Větvičky a podle rentgenu nemá nic zlomeného a vazy pouze natažené, nikoliv utržené.

Novotný opět hodlá zkombinovat tradiční lékařské postupy s alternativní medicínou. Léčitele už navštívil dvakrát a dnes za ním jel znovu. "Věřím, že léčitel to urychlí. Nevím na kterou nohu kulhat a zatím neobuju ani tenisky," řekl ČTK Novotný.

Nejspíš se mu zařízla zadní hrana prkna do rýhy na rozbité sjezdovce. "Kutálel jsem se a kutálel a jak se dokutálel, tak jsem zjistil, že jsou oba kotníky v háji," popisoval.

Momentálně nemá žádné plány

Nešťastnou situaci se měsíc a půl před zahájením olympiády snaží brát takovou, jaká je. Nicméně z jeho hlasu je cítit velké zklamání. "Jsem kopyto, na sjezdovce, jako blbec..." prohlásil. "Prostě to k tomu asi patří, ale nadšený samozřejmě nejsem," uvedl.

Světový pohár v jeho disciplíně pokračuje závody příští víkend v Bad Gasteinu. Novotný nejspíš vynechá i další klání o týden později ve Veysonnaz. "Pak se uvidí. Nemám momentálně žádné plány, budu se rozhodovat podle aktuální situace," uvedl.

Poslední Světový pohár před olympiádou je v kanadském Stonehamu týden před koncem ledna a v závěru měsíce se jedou X-Games, které však chtěl Novotný původně vynechat. "Uvidím, ale olympiádu bych snad měl stihnout, akorát nebudu úplně rozježděný," dodal.

Reklama