Hlavní obsah

Britský lyžařský svaz zbankrotoval, olympionici se bát nemusí

LONDÝN

Týden před začátkem olympijských her zbankrotovala britská lyžařská a snowboardingová federace. Její pravomoci okamžitě převezme národní olympijský výbor (BOA). Sportovci o účast ve Vancouveru nepřijdou.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Britská lyžařka Chemmy Alcottová

Článek

"Musíme s politování oznámit, že jeden z našich svazů zbankrotoval," uvedl předseda BOA Colin Moynihan. "Sportovci i trenéři mohou být v klidu, mají naši plnou podporu," dodal. Británii bude reprezentovat celkem 14 lyžařů a snowboardistů v čele s medailovou nadějí sjezdařkou Chemmy Alcottovou.

Na dobu olympijských her bude provizorně ustanovena sekce olympijského výboru, která bude splňovat podmínky Mezinárodní lyžařské federace FIS. "Po hrách bude tato sekce jednat s lyžaři, snowboardisty a dalšími o tom, jak by měl fungovat nový řídící orgán," stojí v prohlášení BOA.

"Byly to pro nás těžké chvíle, ale teď jsem ráda za tento vstřícný krok (olympijského výboru)," uvedla snowboardistka Zoe Gillingsová, která už je spolu s ostatními v Kanadě a netrpělivě očekávala zprávy o tom, zda se vůbec bude moci her zúčastnit.

Reklama

Související témata: