Hlavní obsah

VIDEO: Skikrosař Kraus nemohl kvůli počasí trénovat, staví si trať jinde

VANCOUVER

Nedostatek sněhu v Cypress Mountain stále trápí skikrosaře na olympijských hrách ve Vancouveru. Česká medailová naděje Tomáš Kraus i jeho reprezentační kolega Zdeněk Šafář tak nemohou trénovat na trati, na které budou 21. února bojovat o historicky první olympijské medaile v této disciplíně.

Foto: Sport.cz

Skikrosař Tomáš Kraus

Článek

Češi se tak přesunuli do Whistleru, kde je sice dostatek sněhu, ale chybí jim tam závodní dráha. "Proto si ji stavíme. Takovou lehčí," řekl trenér Vladimír Augusta ČTK. Češi dokonce jednají s dalšími výpravami, že se se ni budou připravovat i další závodníci. "Uvidíme, jak to dopadne," uvedl Augusta.

Vzhledem k tomu, že skikros čeká olympijská premiéra až v druhé polovině her, mohou být Kraus i Šafář relativně v klidu. Situaci v středisku pro akrobatické lyžování ale pozorně sledují. "Zatím tam pustili jen boulaře, kteří už tam dva dny trénují. Naše dráha se prý teprve staví," poznamenal Augusta.

Podle rozpisu v tiskovém středisku olympiády by však měli na závodní dráze skikrosaři oficiálně trénovat 20. února, den předtím je čeká prohlídka trati. Změny ale nejsou vyloučené. "Měli by nám dát vědět, jak to bude dále. Počkáme si, kdy. Zatím žádné další informace nemáme," uvedl smířeně reprezentační trenér.

Na videozáznamu si poslechněte názory a postřehy Tomáše Krause před vrcholným závodem sezóny.

Reklama