Hlavní obsah

Ocelová Anja. Bronz v barvě žlutomodrých modřin

WHISTLER

Tvrdost nejkvalitnější švédské oceli prokázala lyžařka Anja Pärsonová v pokračování olympijského programu. Den po šíleném pádu na posledním skoku ve sjezdu se znovu postavila na start a v superkombinaci získala bronz. „Tyčila se přede mnou velká hora a já ji dokázala zdolat,“ jásala potlučená Seveřanka a s radostí předvedla divákům ve Whistler Creeku oblíbeného tučňáka.

Foto: Sergey Ponomarev, ČTK/AP

Švéda Anja Pärssonová

Článek

„Anja byla naprosto úžasná. Dokonalá profesionálka. Byl zázrak, že se jí při tom pádu nic nestalo, ale on ho zvládla. Bylo vidět, jak to koriguje. Při kombinaci vypadala v pohodě a s bronzem je určitě maximálně spokojená, i když si možná tajně myslela i na zlato,“ vyprávěla v cíli kombinačního slalomu česká závodnice Šárka Záhrobská s pohledem upřeným na slavící trio nejlepších, zlatou Marii Rieschovou, stříbrnou Julii Mancusovou a Pärsonovou.

Pärsonová po závodu přiznala, že dojít den po hrůzostrašném karambolu na start, bylo hodně těžké. „Bylo úplně jedno, na které straně spím. Spodní část těla mám jednu obrovskou modřinu, největší na zadku. A na levém lýtku mám velkou krevní sraženinu. Žádná krása, řeknu vám,“ líčila.

Největším nepřítelem před startem do kombinačního sjezdu byl pro Pärsonovou stres z posledního skoku, který měla zvládnout čtyřiadvacet hodin po hrůzostrašném šedesátimetrovém letu. „Snažila jsem se stres ovládnout. S vysokým startovním číslem jsem mohla dlouho přemýšlet, jak na to. Nakonec jsem vyrážela na trať maximálně naštvaná a fungovalo to. Během deseti sekund jsem věděla, že to tentokrát zvládnu řekla nová rekordmanka her, která za osm let stihla získat medaili ve všech pěti disciplínách.

„To jsem vůbec nevěděla, dozvěděla jsem se to až od novinářů. Snad to nebude znít špatně, když řeknu, že jsem vážně pyšná na to, co jsem dokázala. Ve sjezdu jsem chtěla jet o medaili a o den později jsem si vůbec nebyla jistá, zda budu moci startovat,“ poznamenala Pärsonová. V superkombinaci sice zlato nezískala, ale byla jednoznačnou hrdinkou dne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články