Hlavní obsah

VIDEO: Česká televize představila nová studia pro Vancouver

PRAHA

Den před ostrým startem vysílání zimních olympijských her z Kanady představila Česká televize studia, z nichž bude televizním divákům servírovat své zpravodajství. Sportovní fanoušci se prý mohou těšit na významné hosty z řad olympijských vítězů i světových šampiónů. „Hosté se v našem studiu budou střídat jako na běžícím pásu,“ sliboval při čtvrteční prezentaci moderátor Vojtěch Bernatský.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Sídlo České televize na Kavčích horách

Článek

Česká televize se bude moci opřít o dva vysílací programy. Takzvané Studio Olympia bude k vidění na ČT 2 v plném vysokém rozlišení HD. Program ČT 4 pak v reprízové části dne nabídne Studio Adrenalin.

Mimo nonstop vysílání sportovních klání na ČT 4 poskytne televize svým divákům i šestnáctihodinový maratón přenosů na programu ČT 2. Každé tři hodiny pak bude fanouškům nabídnut tzv. Rychlý přehled událostí a výsledků právě probíhajícího dne. Třikrát za den pak budou moci diváci sledovat pořad Velký přehled, který nabídne všechny důležité výsledky a dojmy českých sportovců.

V samotném dějišti olympijských her se pak Česká televize řadí svým zázemím mezi přední světové televize. Ve vancouverském mezinárodním vysílacím centru našlo své útočiště režijní a střihové pracoviště, redakce a v neposlední řadě také komentátorské studio.

Reklama

Související témata: