Hlavní obsah

Hefti musí vynechat závod dvojbobů, zranění utrpěl i další Švýcar

WHISTLER

Švýcarský bobista Beat Hefti, vítěz čtyř závodů Světového poháru v této sezóně, nebude kvůli zranění z tréninku na startu víkendového olympijského závodu dvojbobů. Majitel bronzových medailí z předchozích dvou her v Salt Lake City a Turíně utrpěl při středeční havárii na extrémně rychlé dráze ve Whistleru otřes mozku a pohmožděniny po celém těle.

Článek

Dvaatřicetiletý úřadující mistr Evropy a první muž žebříčku mezinárodní federace FIBT Hefti skončil po středeční havárii v nemocnici a chyběl už při čtvrtečních tréninkových jízdách. Lékaři mu kvůli přetrvávajícím potížím nedovolili nastoupit ani do dnešního tréninku. Absolvování dvou platných jízd je přitom podmínka k účasti v závodě.

Ve hře je ještě Heftiho start v závodě čtyřbobů, kde by mohl nastoupit 26. a 27. února jako člen posádky pilota Iva Rüegga. V této disciplíně získal na minulých hrách v Turíně Hefti rovněž bronz.

Ani pátečním tréninkům dvojbobů se nevyhnuly havárie a jedna z nich připravila o olympijský závod dalšího Švýcara Daniela Schmida. Pilot třetí švýcarské posádky nezvládl pátou z celkem šesti tréninkových jízd a při havárii se zranil jeho brzdař Jürg Egger. Záchranáři jej na místě deset minut ošetřovali i za pomoci dýchacího přístroje a převezli do nemocnice.

"Byla to moje chyba, už tu nepojedu. Můj brzdař tam leží polomrtvý, to přece nejde," citovala Schmida agentura DPA.

Reklama