Hlavní obsah

Češi z Vancouveru přivezou čtyři zlaté, prorokují Američané

PRAHA

Šest medailí pro Českou republiku na olympijských hrách ve Vancouveru? Proč ne! Americká tisková agentura AP před začátkem olympiády vydala svou prognózu, podle níž by čeští sportovci měli z Vancouveru přivézt čtyři zlaté a dvě bronzové medaile...

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Lukáš Bauer by podle agentury AP měl z Vancouveru přivézt zlato a bronz

Článek

A kdo tedy cenné kovy podle agentury získá? Hned dvě zlaté medaile má vybojovat naše největší naděje - rychlobruslařka Martina Sáblíková. Dvaadvacetiletá závodnice by podle odhadu AP měla ovládnout jak trať závod na pět kilometrů, tak i tříkilometrovou trať.

O třetí zlato se má postarat skikrosař Tomáš Kraus, dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru, a čtvrtou zlatou placku by měl přidat běžec na lyžích Lukáš Bauer, vítěz letošní Tour de Ski. Dvaatřicetiletý Bauer podle AP zvítězí v závodě na 15 kilometrů volnou technikou.

A jméno Lukáše Bauera figuruje v prognóze ještě jednou. Pro druhou medaili, tentokrát bronzovou, by si měl dojet ve skiatlonu. A kdo získá druhý bronz? Šárka Záhrobská. Čtyřiadvacetiletá lyžařka má v závodě slalomářek skončit na třetím místě za Marlies Schildovou z Rakouska a Marií Rieschovou z Německa.

Nejúspěšnějším sportovcem zimních olympijských her prý bude norský biatlonista Ole Einar Björndalen se třemi zlatými medailemi (sprint na 10 km, štafeta a 15 km s hromadným startem) a jednou bronzovou medailí (vytrvalostní závod 20 km).

Ostře sledovaný hokejový turnaj mají ovládnout Rusové, kteří prý ve finále porazí Kanaďany. Třetí příčka by měla patřit obhájcům zlata - Švédům.

Reklama