Hlavní obsah

VIDEO: Originální olympijská upoutávka. Rusové zpívají po svém „We are the champions“

MOSKVA

Rusové se na zimní olympijské hry ve Vancouveru těší. Dokazuje to minimálně nahrávka, kterou odvysílala ruská televize, na níž několik etnických skupin zpívá ve svém rodném jazyce píseň na původní verzi skupiny Queen „We are the champions“.

Foto: Reuters

Sumi, Quatchi a Miga

Článek

Etnických skupin, které se celé akce zúčastnily bylo nakonec sedm. Každá z nich si oblékla své národní kroje a ve svém rodném jazyce slavnou píseň britské hudební skupiny. Krátce po odvysílání šotu v ruské celostátní televizi RTR se stala projekce velmi oblíbenou. Projekt prý podle tvůrce Alexandera Orlova trval více než dva roky.

Orlova těší fakt, že jeho dílko vzbudilo velký zájem a na internetovém serveru YouTube se stalo hitem. „Je to úspěch, s něčím takovým jsme ani nepočítali,“ uvedl. V Rusku žije okolo třiceti oficiálně uznaných etnik. „Mnoho z nich žilo kočovným způsobem, to se ale změnilo za dob Sovětského svazu v minulém století. Ovšem bohatství jazyků a hudební tradice přežily dodnes. Což jednotlivá etnika dokazují ve své verzi písně We are the champions,“ dodal Orlov.

Vzhledem k tomu, že Rusové budou hostit příští zimní olympijské hry v roce 2014 v černomořském letovisku Soči, popěvek nejspíš neupadne v zapomnění a ještě si ho v následujících letech vychutnáme.

Reklama

Související témata: