Hlavní obsah

Skipce švýcarského týmu v curlingu ukradli boty

Skipka švýcarského curlingového týmu možná bude muset zahájit olympijské hry v půjčených botách. Mirijam Ottové totiž několik dnů před startem vancouverských soutěží ukradli tašku, v níž měla mimo jiné právě speciální obutí na led.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dodávku švýcarských curlerek navštívil zloděj v úterý ve Winnipegu v době, když hráčky v tamní hale sledovaly přípravný zápas svých mužských kolegů proti Bělorusku. Když se vrátily k autu, zjistily, že do něj někdo vnikl a vzal tašku skipky Ottové.

Ta spolu s botami přišla o reprezentační kalhoty, trička, bundu, rukavice a také GPS navigaci. "Slyšela jsem, že tohle se děje ve Winnipegu docela často. Je mi z toho smutno, protože to, co vzali, jim asi nebude na nic," řekla osmatřicetiletá Ottová listu Winnipeg Free Press.

Nové vybavení si nejdůležitější členka švýcarského týmu nechá do Vancouveru poslat, ale neví, zda jí do úterního startu turnaje přijde. V tom případě je připravena hrát v botách své náhradnice Ireny Schorové, jež má naštěstí pro ni stejně velkou nohu.

Reklama

Související témata: