Hlavní obsah

"Nejrychlejšího Inda" zlomený obratel od účasti na OH neodradil

WHISTLER

Indický sáňkař Šiva Kešavan se v osmadvaceti letech představí už na svých čtvrtých olympijských hrách, a to proti vůli lékařů. Rodák z Himalájí, jenž pod pěti kruhy debutoval už v roce 1998 v Naganu, si totiž v lednu zlomil desátý obratel.

Článek

"Doktor mi říkal, že má záda jsou důležitější, takže bych měl zastavit a starat se o ně," řekl agentuře Reuters Kešavan ve Whistleru, dějišti soutěží v ledovém korytě. "Já mu ale odpověděl, že jsem kvůli olympiádě trénoval čtyři roky, takže ať udělá, co umí, aby mě dostal na dráhu," uvedl sáňkař, jenž se může podle knihy rekordů pyšnit oficiálním titulem "Nejrychlejší Ind".

Na náročné olympijské dráze už si vyzkoušel jízdu v rychlosti přes 140 km/h, a to sotva týden poté, co odložil krunýř. "Měl jsem ho tři týdny a nemohl jsem vůbec trénovat. Krunýř jsem sundal teprve minulý týden a trochu si zatrénoval. Tak jako tak, musel jsem tady být," řekl druhý muž z loňských asijských zimních her.

Kešavanova účast na hrách však byla ohrožena i z jiných než zdravotních důvodů. Pětadvacátému muži z turínské olympiády se totiž několik dnů před odletem do Kanady rozbily saně a hrozilo, že o čtvrtý start pod pěti kruhy přijde. Nakonec se ale dočkal nečekané pomoci od pětice právníků Nejvyššího soudu v Dillí, kteří mezi sebou vybrali 450 000 rupií (asi 185 tisíc korun) na nové saně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články