Hlavní obsah

Snowboardistka Teterová prodá spodní prádlo, aby pomohla Haiti

VANCOUVER

Americká snowboardistka Hannah Teterová se rozhodla pomoci obětem zemětřesení na Haiti netradičním způsobem. Obhájkyně zlaté medaile z olympijských her v Turíně navrhla dámské spodní prádlo a třetinu zisku z prodeje pošle organizaci Lékaři bez hranic, která zajišťuje lékařskou službu v oblastech poničených katastrofou.

Foto: Miro Kuzmanovic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Udělala jsem spodní prádlo pro charitativní účely," prozradila Teterová novinářům ve Vancouveru, kde se připravuje na obhajobu zlaté medaile z U-rampy. "Vždy jsem měla v životě štěstí a mám poměrně snadný život. Proto bych to ráda vrátila těm, kteří takové štěstí neměli," dodala.

Spodní prádlo Sweet Cheeks prodává prostřednictvím webových stránek www.sweetcheekspanties.com. Pět dolarů z každého prodaného kusu poputuje na charitativní účely. Cílem Teterové je prý do května získat pro lékařskou organizaci až sto tisíc dolarů (asi dva milióny korun).

Třiadvacetiletá Teterová, která patří k největším hvězdám současného snowboardingu, není na poli charity žádným nováčkem. Hned po svém triumfu na hrách v Turíně založila charitativní organizaci Hannah's Gold, prostřednictvím které se snaží především pomoci chudým oblastem v Keni zajistit základní životní potřeby včetně pitné vody. Pomáhá si mimo jiné prodejem javorového sirupu z rodného Vermontu.

Reklama

Související témata: