Hlavní obsah

Olympijské pivo je ve Vancouveru

VANCOUVER

Pivo, které zahájilo cestu 10. prosince do kanadského Vancouveru, je na místě. Symbolický zlatý sud přivítali v Českém domě generální manažer hokejové reprezentace František Černík, ekonomický ředitel ČOV Jiří Kynos, místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing Jiří Kejval a manažer Plzeňského Prazdroje Jan Kovář.

Foto: Jan Vítek

Olympijskou várku plzeňského piva pro Vancouver pokřtil také zlatý medailista z Grenoblu Jiří Raška.

Článek

Plzeňský ležák se čepuje v Českém domě v hotelu Delta Burnaby, centru českého olympijského hnutí a místě setkávání a oslav členů olympijské výpravy, partnerů a hostů Českého olympijského výboru a představitelů českého velvyslanectví k Kanadě.

Dorazil 120 plus jeden zlatý sud piva Pilsner Urquell. Na předchozích zimních hrách v Turíně se vypilo asi 80 sudů. Olympijské pivo do Vancouveru uvařili plzeňští sládci v říjnu loňského roku během oslav 167. narozenin této ležácké dvanáctky.

Pivo překonalo vzdálenost 8 279 kilometrů. Z Plzně se přesunulo do nedalekých Klatov a odtud do přístavu v německém Hamburgu. Tanker poté dlouhé dny brázdil vlny Atlantského oceánu. V Torontu se pivo přeložilo na vlak a napříč překonalo celý severoamerický kontinent.

Reklama