Hlavní obsah

Lyžař Razým a boulařka Šárka Sudová oslaví Valentýna na dálku

VANCOUVER/WHISTLER

Na romantické chvíle strávené během nedělního Svatého Valentýna může zapomenout pár olympioniků Šárka Sudová a Aleš Razým. Česká boulařka totiž obývá s ostatními akrobatickými lyžaři olympijskou vesnici ve Vancouveru, zatímco člen reprezentačního týmu v běhu na lyžích bydlí spolu s ostatními v lesích u Whistleru.

Článek

„Jsou to sice jen dvě hodiny cesty, ale za celou dobu, co jsme tady, jsme se viděli jen jednou. A než budeme mít oba po závodech, tak to těžko bude jiné,“ mrzelo Razýma. Svátek zamilovaných tak pár mladých sportovců oslaví jen symbolicky a na dálku. „Určitě si pošleme alespoň nějakou zprávu,“ plánoval Razým.

Běžec na lyžích Lukáš Bauer uvedl, že si s manželkou Kateřinou zavolají. Stejně jako každý den. Když je doma, tak většinou ženě svého života nosí květiny, pokud je příležitost. "Je vždycky dobrý, když ženě připomenete, že ji máte rádi," řekl dvojnásobný vítěz Tour de Ski a jedna z medailových nadějí české výpravy na hrách.

K dalším párům patří skokanský trenér David Jiroutek a běžkyně Kamila Rajdlová, kteří spolu mají dceru Michaelu. Biatlonistka Magda Rezlerová žije s bývalým biatlonistou Petrem Garabíkem, který je na hrách jako servisman Američanů. "My to neslavíme. Petr je mou velkou psychickou podporou a jsem ráda, že tady je," řekla Rezlerová.

Valentýna s manželkou Lucií neslaví ani skokan na lyžích Jakub Janda. "Mě tyhle svátky neberou," řekl a označil Valentýna za modernu, která do Česka přišla po sametové revoluci. "Za komunistů se něco takového neslavilo. Jestli se chceme přiblížit USA, tak prosím," řekl.

Reklama