Hlavní obsah

Hokejové finále ve Vancouveru nabídlo v hledišti přehlídku osobností

Dlouhá řada osobností sportovního i společenského života byla k vidění v ochozech haly Canada Hockey Place při nedělním finále olympijského hokejového turnaje mezi Kanadou a USA, které Kanaďané vyhráli 3:2 v prodloužení. Nechyběli ani nejlepší hokejista historie Wayne Gretzky nebo kanadský premiér Stephen Harper.

Foto: Scott Audette, Reuters

Wayne Gretzky rozdává podpisy fanouškům

Článek

Právě devětačtyřicetiletý Gretzky, stejně starý Mark Messier a o 33 let starší Gordie Howe, tedy tři nejproduktivnější hráči historie zámořské NHL, se dočkali největšího aplausu, když se objevili v záběrech na kostce nad ledem. Výhru si však osobně vychutnali také další slavní rodáci ze země, která dala světu hokej: vítěz olympijského závodu ve skeletonu Jon Montgomery, zpěvák Bryan Adams nebo herec William Shatner.

Triumf svých mužských protějšků si nenechaly ujít ani kanadské hokejistky, které položily základ k dvojnásobnému triumfu nad zámořským rivalem z USA. Kanaďanky totiž porazily ve finále olympijského turnaje Američanky 2:0. Obě tato vítězství sledoval z hlediště i herec Michael J. Fox, který vyrostl na předměstí Vancouveru v Burnaby.

Obama se vsadil s Harperem

S velkým předstihem dorazil do haly premiér Harper, který již o něco dříve uzavřel ohledně výsledku finále sázku s americkým prezidentem Barackem Obamou. Oba vysoce postavení muži se vsadili o basu piva; Harper dal v sázku 24 lahví piva Molson, Obama zase Yuengling. Na dálku tak proti sobě soutěžily také nejstarší kanadský pivovar a nejstarší výrobce piva ve Spojených státech amerických.

Zahanbit se však nenechali ani Američané. Zástup úspěšných sportovců reprezentovali vítěz severské kombinace a zároveň vlajkonoš Billy Demong, rychlobruslaři Apolo Anton Ohno, Ryan Bedford, krasobruslaři Emily Samuelsonová a Ben Agosto, Rachael Flattová i Evan Lysacek, lyžařka Lindsey Vonnová, posádka vítězného čtyřbobu a stříbrné hokejistky.

Americký herec Vince Vaughn (vlevo) během hokejového finálefoto: ČTK/AP

Oblíbeným objektem televizních kamer byl také blízký kamarád amerických reprezentantů herec Vince Vaughn, který měl podruhé za sebou na sobě americký dres. Podle některých zpráv měla utkání přihlížet i slavná zpěvačka Madonna.

Reklama

Související témata: