Hlavní obsah

Škoda, že nebyl slalom delší, litovala Záhrobská

Po sjezdu do superkombinace byla lyžařka Šárka Záhrobská dvaadvacátá, slalom ovšem ovládla a nejlepší jízdou vystoupala až na celkovou sedmou příčku. „Slalom byl jednoduchý, mohl však být delší, víc by zamíchal pořadím,“ uvedla Záhrobská v rozhovoru pro Sport.cz. „Mám ale radost, že umím slalom zajet rychle,“ dodala.

Foto: Radek Smekal, ČTK

Šárka Záhrobská po olympijské superkombinaci

Článek

Překvapilo vás sedmé místo v kombinaci? Čekala jsem, že budu do desítky, ztráta kolem tří sekund po sjezdu se dá stáhnout. Škoda, že byl slalom tak kraťoučký, delší trať by jistě zamíchala pořadím víc. Bohužel je teď takový trend. Slalom byl jednoduchý, na příjemném povrchu a členitém kopci, líbil se mi.

V jedné pasáži jste se dopustila drobné chyby, postavení mohlo být ve finále ještě lepší... Při nájezdu do roviny tam možná pár setinek zůstalo, ale to k tomu patří.

Ve slalomu jste zajela vůbec nejrychlejší čas, je to vzpruha před vaší královskou disciplínou? Je to příjemné, ale speciál bude na úplně jiné sjezdovce a nikdo se na výsledky kombinačního slalomu ohlížet nebude. Mám ale radost, že slalom umím zajet rychle.

Neblesklo vám hlavou, že kdybyste si častěji zajela sjezd ve Světovém poháru, mohlo to být ještě lepší? Rezervy určitě jsou, ale tohle bohužel bylo ve sjezdu moje maximum. Škoda, že se neodjely všechny tréninky, mít čtyři pět jízd, mohlo to být jiné. Trať byla hodně těžká, srovnávala jsem si to se světovými šampionáty v Aare i Santa Catarině i olympiádou v Turíně a všude to bylo jednodušší. Hodně to tady zkomplikoval rychlý a nerovný povrch, ženy normálně v takových podmínkách nejezdí. Bylo to hodně riskantní. Určitě se ale budeme po sezóně bavit o tom, zda se budu dál orientovat na točivé disciplíny, nebo zařadíme i víc rychlostních.

Jak budete trávit čas před dalším závodem? V pátek nás čeká trénink a v sobotu si chceme udělat volno. Pojedeme se podívat do Vancouveru, chtěla bych si projít město a navštívit tamní oceanárium. Trochu si to užít, abychom měli nějakou změnu. Tak bych se chtěla svézt lanovkou nataženou mezi vrcholy Whistler a Blackcomb. Od neděle pak další tréninky, obřák, slalom a jedeme domů...

Reklama