Hlavní obsah

Patrik Eliáš: Rychlé góly nás moc uspokojily

Vítězství nad papírově slabším Lotyšskem byla pro české hokejisty povinnost, však také už po šesti minutách vedli o tři branky. Z jasně rozehraného zápasu ale bylo málem drama, když soupeř na konci druhé třetiny vstřelil dvě branky. "Nechali jsme se uspokojit rychlými góly a začali něco vymýšlet místo toho, abychom se tlačili do brány," řekl po výhře 5:2 kapitán Patrik Eliáš.

Foto: ČTK/AP

Patrik Eliáš kontroluje puk před Rekisem z Lotyšska

Článek

Prvních deset minut Lotyši nevěděli, kam skočit, a vypadalo to na pořádný debakl, nakonec z toho málem bylo drama...

Začali jsme dobře, ale potom jsme přestali střílet, to bylo nejdůležitější. Netlačili jsme se do šancí. Dostali dva góly po chybě a vyloučení, ale to vůbec nebyla příčina, ta přišla už patnáct minut před tím. To jsme nehráli dobře, hnali se za nimi a oni si to prohazovali. Každý mančaft tady je šikovný, my nehráli dobře dozadu... Určitě jsme rádi za to vítězství, ale ten výkon nebyl takový, jaký jsme si představovali.

Byl problém ve špatném přístupu?

To ne, ten byl v pohodě, jinak bychom nezačali tak dobře, jak jsme začali. I mezi třetinami jsme si říkali, že musíme hrát jednodušeji, ale my si to ztížili, když oni dali dva góly, čímž dostali trochu víc života do zápasu a mohli hrát vabank. Ve třetí třetině jsme měli několik šancí, ale bylo dost těžké přes ně přecházet.

Překvapila vás hra Lotyšů?

Tyhle zápasy jsou strašně těžké, když hrajete proti papírově slabším... My se nechali uspokojit rychlými góly a začali něco vymýšlet místo toho, abychom se tlačili do brány. Ve třetí třetině jsme museli fárat všichni a Voki toho musel docela dost pochytat.

Ale dvakrát jste od Lotyšů inkasovali...

Voki tam byl u prvního gólu sám, druhý mu prošel skrz tělo, když to prolítlo přes tři hráče. Odchytal dobrý zápas.

Reklama