Hlavní obsah

Nespokojený Bank: Za sprostá slůvka do kamery se omlouvám

Pomýšlel výš. Po výborném sedmém místě ze superkombinace si lyžař Ondřej Bank představoval, že toto své umístění by mohl v obřím slalomu vylepšit. Přesto nakonec figuruje ve výsledkové listině na sedmnáctém místě. "Je to zklamání," přiznal Bank, jenž doufá v prolomení svých výsledků v závěrečném slalomu.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Lyžař Ondřej Bank během olympijského obřího slalomu

Článek

Po sedmém místu v superkombinaci jste toužil po elitní desítce i v obřím slalomu. Se sedmnáctým místem spokojený asi nejste.

Měl jsem na umístění do desítky, ale zase to nějak nevyšlo. Je to zklamání. Už proto, že za první patnáctku se berou body do startovní listiny Světového poháru, což je důležité.

Vaše šance zmrazila chyba v prvním kole. Co se stalo v horní pasáži?

Udělal jsem klasickou chybu, jel jsem po vnitřní lyži a se štěstím jsem se udržel na trati. Bylo to v blbém místě při nájezdu do roviny, hodně jsem pak ztrácel. Když jsem viděl mezičasy, tak jsme byl naštvaný. Na prvním jsem neztrácel skoro nic, po chybě 1,30 a na posledním dvě desetiny.

Svou nespokojenost jste dal v cíli prvního kola jasně najevo. Co jste si říkal?

Do kamery v cíli padala sprostá slova, možná to bude vidět i slyšet. Za to bych se chtěl omluvit. Paní učitelky mě asi nebudou mít rády, já byl vždycky takový slušný kluk.

Ve druhém kole jste jel pomaleji. Čím to?

S druhou jízdou jsem byl spokojený. Myslel jsem si, že jedu dobře, ale čas tomu neodpovídal. Špatně jsem vybral lyže. Měl jsem si vzít ty z prvního kola.

Jaký byl rozdíl?

Vzal jsem si stejné, ale nové. Ty z prvního kola jsou vyzkoušené, jezdil jsem na nich celou sezónu. Už ale mají malou hranu a jsou trochu zničené. Chtěl jsem mít větší jistotu.

V sobotu uzavřete olympijský program slalomem. Spravíte si chuť?

Neměl jsem ve slalomu takové ambice, ale uvidíme. Zkusím si závod spíš užít, ale pokud vydrží pista, tak by se mohl urodit nějaký zajímavý výsledek. Formu mám.

Co říkáte na triumf Švýcara Janky?

Určitě si vítězství zasloužil. Je a bude to jeden z největších lyžařů, v posledních závodech ale neměl takovou formu. Těší mě také bronz Svindala. Strašně jsem mu fandil, líbí se mi, jak lyžuje. A jsem rád, že jsme si loni zahráli na golf s olympijským medailistou.

Je norský lyžař suverénní i na greenu?

V golfu jsem se radoval já, v tom je docela poleno. (smích)

Reklama

Související témata: