Hlavní obsah

Rychlobruslařka Groenewoldová se nekvalifikovala na OH

HEERENVEEN

Nizozemská rychlobruslařka Renate Groenewoldová nepojede na olympijských hrách ve Vancouveru svou oblíbenou trať 3000 metrů. Úřadující mistryně světa a soupeřka Martiny Sáblíkové totiž propadla na národní kvalifikaci v Heerenveenu, když zajela podprůměrný čas 4:16,07 a skončila až devátá.

Článek

Třiatřicetiletá rychlobruslařka sice v březnu triumfovala na MS v Richmondu, kde odsunula na druhou příčku Sáblíkovou, v aktuální sezoně se ale trápí. Při závodech Světového poháru se na dlouhých distancích nedostala dokonce ani jednou do první desítky.

V kvalifikaci na tříkilometrové trati skončily olympijské sny také pro Paulien van Deutekomovou a Jorien Voorhuisovou. Nizozemcům z elitního týmu, který měl bojovat o jednu z medailí ve stíhacím závodě družstev, zůstala jen Ireen Wüstová, jež kvalifikační závod vyhrála.

Na poslední chvíli si zajistil účast na domácí olympiádě Kanaďan Jeremy Wotherspoon. Čtyřnásobný mistr světa se rovněž potýká s poklesem formy a dokonce nebyl ani zařazen do týmu pro závody SP. V pondělí ale vyhrál na pětistovce domácí šampionát a ve Vancouveru nebude chybět. Tam by chtěl ziskem zlata ukončit kariéru.

Reklama

Související témata: