Hlavní obsah

Sáblíková: nejdřív led, pak doping

PRAHA

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se v neděli poprvé sklouzla na ledě olympijského oválu v Richmondu a hned šla na dopingovou kontrolu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rychlobruslařky Martina Sáblíková (vpravo) a Karolína Erbanová před odletem do zámoří na olympijské hry

Článek

„Když jsem vstoupila do haly, hned jsem si vzpomněla, že jsem tady loni na mistrovství světa získala zlato a stříbro. Tentokrát to ale bude mnohem těžší. První svezení bylo perfektní, led je rychlý, ale podstatné to bude při závodě. Hned mě taky vzali na doping, což je ale normální. Na to jsem zvyklá, “ říkala se smíchem do telefonu.

Na tréninku registrovala i soupeřky. „Potkala jsem se s Nizozemkami, Japonkami, Ruskami, ještě jsem neviděla Němky. Zatím se i zdravíme, ta největší nervozita, kdy na sebe ani nekoukáme, přijde až před závodem,“ dodávala s tím, že už na ni plně dýchla olympijská atmosféra... „Už cítím, že je to tady. Přála bych si, aby čas běžel co nejrychleji a měla jsem olympiádu za sebou s co nejlepším výsledkem.“

Zdravotně je v pořádku, srovnala se i s aklimatizací. „Spím moc ráda a kdykoli to jde. S časovým posunem už jsem se vyrovnala v Calgary. Ta hodina navíc ve Vancouveru není nijak dramatická,“ pravila rychlobruslařka, která bydlí v olympijské vesnici na pokoji s Karolínou Erbanovou. „Ve vedlejším je kolegyně z krátké dráhy Kateřina Novotná a přibude tam ještě krasobruslařka Kamila Hájková. Máme k dispozici obývák, kuchyňku a sociální zařízení, proti Turínu je to lepší,“ říkala spokojeně.

K účasti na slavnostním zahájení, které se uskuteční v pátek večer vancouverského času, dodala: „Rozhodne trenér podle situace. Pokud to bude reálné, ráda bych šla. Už v neděli mám ale závod, a abych stála někde dlouhé hodiny, by nebylo dobré. Důležitější bude potrénovat nebo si odpočinout.“

Reklama