Hlavní obsah

Portland začne sezonu v Seattlu

Dva týmy, které by nejraději zapomněly na minulou sezonu, se dnes na úvod nového ročníku NBA utkají v Seattlu. Domácí Supersonics přivítají Portland, vůbec nejhorší loňský tým.

Článek

Uplynulá sezona skončila zklamáním především pro Seattle. Supersonics ještě před dvěma lety vyhráli svoji divizi s bilancí 52-30, o rok později se z nich ale stal jeden z nejhorších týmů konference. Tým, který se spoléhá především na ofenzivu, nedokázal držet krok s lepšícími se týmy Západu; s bilancí 35-47 se play-off ani nepřiblížil. Vedení klubu přesto přes léto nesáhlo k žádným drastickým změnám. Tým před nadcházející sezonou hraje v prakticky stejném složení jako loni. Největší hvězdou zůstává rozehrávač Ray Allen, nejlepší trojkař soutěže, kterého v útoku doplňuje především křídlo Rashard Lewis. Na rozehrávce se loni dobře vedlo také Luku Ridnourovi, který včera podepsal novou smlouvu; největší problém tak Seattle má znovu pod košem. Ani letos nebylo do poslední chvíle jasné, který pivot bude v základní sestavě. Měl jím být Robert Swift, ten se ale zranil tak nešťastně, že vynechá celou sezonu; o čas na palubovce se tak popere Johan Petro s letos draftovaným Mouhamedem Senem.

Vedení Portlandu před minulou sezonou tušilo, že nebude nijak slavná. A nemýlilo se - tým, který stále hledá svoji tvář, skončil s bilancí 21-61 na úplném spodku NBA. Na rozdíl od Seattlu se ale Trail Blazers odvážili k velkým změnám. Poté, co rozehrávač Sebastian Telfair ani ve své druhé sezoně nijak nepřesvědčil, ho spolu se stárnoucím pivotem Ratliffem vyměnili do Bostonu, odkud přišli La Frentz a Dan Dickau. Další důležitou posilou by měl být Brandon Roy, šestka letošního draftu, který snad naplní očekávání víc, než Telfair. Nově se rodící tým potom v srpnu ještě posílil pivot Jamaal Magloire, za kterého Portland obětoval tři své hráče. Zůstává otázkou, za jak dlouho se přebudované mužstvo, které se v útoku bude znovu opírat především o Zacha Randolpha, dokáže sehrát. V přípravě se mu to příliš nepodařilo - z osmi zápasů vyhrál jen dva, jeden z těch vítězných ovšem Trail Blazers odehráli právě proti dnešnímu soupeři, kterého doma porazili 103-95.

Dnes jsou ovšem podle bookmakerů jasnými favority domácí Supersonics, na které společnost bwin vypsala kurs 1.20 a handicap 8.5 bodů. Myslíte si, že Portland dokáže svého soupeře v úvodu sezony zaskočit? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 4.75.

Reklama