Hlavní obsah

Palermo přivítá oslabený Newcastle

Anglický Newcastle dnes zavítá do italského Palerma k zápasu skupiny Poháru UEFA. Obě mužstva vstoupila do hlavní části evropské soutěže úspěšně, když si ve svých prvních zápasech připsala po třech bodech.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují ze vstřelené branky na půdě Ventspils.

Článek

Momentálně druhý nejlepší celek italské Série A, který je jen o skóre horší než Inter Milán, postoupil do skupinové fáze poháru UEFA přes West Ham United. V Anglii Palermo nejdříve zvítězilo 1:0 a doma svůj postup potvrdilo vítězstvím 3:0. Zvítězit se mu podařilo i v prvním utkání skupiny, a to na hřišti německého Frankfurtu, když tři body zajistil gólem v 87. minutě Cristian Zaccardo. O víkendu porazili Sicilané Fiorentinu na jejím hřišti a jenom tak potvrdili svou skvělou formu. "Palermo hraje v obrovském tempu a přitom velice koncentrovaně, čímž nepouští soupeře moc do šancí. Navíc dává hodně branek," pěje slova chvály na Italský celek Glenn Roeder, trenér Newcastlu.

Jeho mužstvo nevstoupilo do letošní sezony určitě tak, jak by si představoval. Straky jsou momentálně až na 17. příčce Premier League, když z deseti utkání dokázaly zvítězit jen dvakrát. Pohár UEFA je ale zatím jiná kapitola; v prvním utkání své skupiny porazili svěřenci Glenna Roedera na domácím hřišti Fenerbahce, když se o jedinou branku zápasu postaral Antoine Sibierski. Dnes ovšem bude mít Roeder velké problémy se sestavou. K dlouhodobě zraněnému Owenovi se nyní přidali další útočníci, Shola Ameobi a Obafemi Martins. Na soupisce pro evropské poháry navíc chybí poslední posila Strak - Giuseppe Rossi. Hrát nebudou ani brankář Scott Parker, Damien Duff, Stephen Carr a Celestine Babayaro; všichni jmenovaní mají problémy s kotníkem. "Bude to pro nás velice těžká zkouška, jelikož máme hodně absencí a příležitost tak dostanou mladí nezkušení hráči. Můžeme jenom doufat, že se jim podaří uhrát dobrý výsledek," neskrývá obavy trenér Newcastlu.

Role favorita je dnes přisuzována mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.75. Myslíte si, že dnes Newcastle na stadionu Renzo Barbery i s velkou marodkou zaboduje? Potom si vsaďte na remízu s kursem 3.20 nebo rovnou na vítězství hostů s kursem 4.40.

Reklama