Hlavní obsah

Hlavně ne na Východ, modlí se na Žižkově

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov musí na cestě do 1. kola Poháru UEFA projít sítem předkola, které je velmi zrádné. Před rokem si svěřenci Vítězslava Lavičky rovněž v předkole hravě poradili s Domagnanem, ale los skýtá mnohem horší varianty.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Žižkovská Viktoria se brzy dozví soupeře pro předkolo Poháru UEFA.

Článek

"Zatím nemám žádné podrobné informace. Pokud vím, měli bychom být ve skupině čítající osm klubů, z nichž čtyři budou nasazené. Včetně nás," říká Ivan Horník, generální manažer a sportovní ředitel Viktorie Žižkov, jenž bude pražský klub zastupovat na pátečním losování.

Nijak netajil, že opětovnému přiřknutí pohodového soupeře by se nebránil. "Domagnano, ale i Vaduz či další podobné týmy, to jsou přijatelní soupeři, přes které bychom měli projít do prvního kola," věří Horník.

Velmi dobře si uvědomuje i hrozící nebezpečí soupeře z Východu. "Tam bychom skutečně nechtěli, ale těch mužstev je v osudí hodně. Hlavně, abychom nemuseli do Kazachstánu. To je zřejmě úplně nejhorší varianta, která by nás mohla potkat. Jak po sportovní stránce, tak i z hlediska složitého cestování," děsí se žižkovský činovník.

Reklama

Související témata: