Hlavní obsah

Vsetín nemuší být během pauzy poslední

, 3. listopadu 2006

Kluby české hokejové extraligy dostanou po skoro dvou měsících šanci na oddych. Jedenadvacáté kolo je posledním před reprezentační přestávkou a bude rozloženo do dvou dnů. Plzeň bude hájit pozici v první desítce až v zítřejším televizním utkání. Jiné týmy se ji pokusí dnes přeskočit. Podařit se to při výhře v normální hrací době může Slavii, která cestuje do Vsetína.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Domácímu týmu ale půjde o něco zcela jiného. Vsetín by v případě tříbodového vítězství šel z posledního místa vyrovnané tabulky před svého dnešního soupeře. Na vlastní led se vrací mužstvo povzbuzené venkovní výhrou, kterou docílilo díky precizní obraně. Podobně před pěti týdny vyhrálo i na ledě nynějšího soupeře. Do branky se vrátil Štefl. Hrát by měl již Dubec, zatímco nejasno je ohledně startu kapitána Stantiena. Vsetín by nerad ztratil kontakt s ostatními a bude se tedy muset vyhnout slabším závěrům zápasů, které ho občas v říjnu postihly.

Slavia našla cestu ven z krize až v polovině minulého měsíce. Odrazila se venku, ale výrazně jí pomohla především série tří zápasů hraných před slabými návštěvami v domácím prostředí. V posledních dvou utkáních však skórovala dohromady pouze dvakrát v normální hrací době. Představila v nich novou brankářskou posilu Svobodu. Dnes by měla být v plné síle připravena čelit i svému bývalému hráči Kucharčíkovi, kterého domácí zkouší po návratu ze Slovenska. Slavii čeká nejspíše další nervózní bitva.

Bookmakeři bwin však dávají hostům velké naděje na vítězství. Domácí Vsetín teprve postupně hledá novou tvář a doma boduje spolehlivěji spíše proti týmům, které jsou aktuálně v horní polovině tabulky. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,9. Hostující celek na ledě dnešního soupeře vyhrál z posledních deseti vzájemných zápasů v dlouhodobé části sezóny pouze dva. Přesto je na Slavii vypsán kurs 2,0.

Reklama