Hlavní obsah

Potvrdí dnes Nijmegen historii?

Jediné utkání má dnes na programu nizozemská Eredivise. Momentálně třináctý Nijmegen přivítá na svém stadionu patnáctý Tilburg.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Desátý celek minulého ročníku elitní nizozemské soutěže hraje letos opět velice průměrně. Jak už to tak bývá u takových mužstev, body sbírá především doma - to jasně potvrdil v minulém kole, když utrpěl na hřišti Twente debakl 4:0. Trenér týmu Mario Been dnes udělá oproti minulým zápasům změnu v útoku; Chrise Eaglese nahradí Polák Andrzej Niedzielan, který by měl konečně protrhnout střelecké trápení mužstva. "Niedzielan přistupuje velice poctivě k tréninkům a dnes za to bude odměněn. Dlouho jsme hráli se stejným útokem a v poslední době to už nebylo ono. Věřím, že Andrzej na to má a dnes bude skórovat," vkládá naděje do svého tahu kouč Been. "Tilburg nepodceňujeme, jelikož může být velmi nebezpečný," hovoří s respektem o svém dnešním soupeři. Nijmegenu se dnes po jednozápasovém výpadku způsobeném žaludečními problémy vrací do sestavy Ferne Snoyl, který bude hrát na úkor Marka Ottena.

Tilburg letos získal zatím pouhých sedm bodů, o čtyři méně než jeho dnešní soupeř. Stejně jako Nijmegen boduje především doma, když venku ukořistil v pěti utkáních pouhý bod. Dnešní utkání je pro něj druhým v řadě na cizím hřišti, minulý týden prohrál v Rotterdamu s místní Spartou. Bilance Tilburgu v poslední době je tristní; kromě domácího utkání s Heraclesem nedokázali svěřenci Dennise van Wijka skórovat už pětkrát v řadě. Na hřišti Nijmegenu neskórovali dokonce šest let a vždy prohráli. Po zranění kolene má dnes trenér Wijk k dispozici útočníka Iwana Rewana, který hrál v pondělí hodinu za rezervu a dnes nastoupí v základní sestavě. Nicméně zraněných je zde stále dost - do hry dnes určitě nezasáhnou Mounir El Hamdaoui, Tristanův Peersman, Anouar Hadouir a Steef Nieuwendaal.

Jak už bylo zmiňováno, Nijmegen v posledních letech vždy našel na Tilburg doma recept. Myslíte si, že se mu to podaří i dnes? Jestliže ano, pak si vsaďte na domácí - kurs je 1.70. Remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.40 a na vítězství hostů zde najdete kurs 4.30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články