Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Michala Bílka

Eurotip.cz

Ve třináctém kole nejvyšší fotbalové soutěže domácí týmy svým fanouškům příliš radosti neudělají. Myslí si to trenér Sparty Michal Bílek, který pro Eurotip.cz okomentoval víkendové kolo Gambrinus ligy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Jediný sobotní zápas se odehraje v Uherském Hradišti. Domácí Slovácko je v tabulce s pěti body poslední. Stáhnout ztrátu na Zlín mohou jeho hráči v utkání s Plzní. "Slovácko je ve složitý situaci, je to pro něj hodně klíčový utkání. Plzeň po dobrým začátku trošku dlouho nešla do vítězství, ale myslím si, že má kvalitnější kádr a na Slovácku vyhraje," tipuje vítězství hostů bývalý kouč Plzně.

Podobně jako Plzeň, i Brnu po dobrém začátku sezony trochu odešla forma. V posledních šesti zápasech zvítězili Moravané jen jednou a v tabulce klesli až na osmé místo. Polepšit si mohou v souboji s Jabloncem. "Brno má velmi dobrou defenzivu, dostává hodně málo branek. Jablonec má, myslím si, dlouhodobě dobrou formu. To mužstvo, který už je delší dobu pohromadě, svoji kvalitu má, takže čekám vyrovnaný utkání a remízu," nevěří Brnu Michal Bílek.

Z ligového dna se v posledních týdnech konečně vyhrabali hráči Olomouce. Tým se po výměně trenéra zvedl, na svém stadionu vyhrál tři zápasy v řadě a v posledním kole si přivezla první letošní bod ze hřiště Příbrami. V neděli ovšem na Hanou míří silné Teplice. "Olomouc nevstoupila do ročníku dobře, trošku se trápí, i když v domácích utkáních už se jim začalo dařit. Teplice ale šly hodně nahoru, byť teď prohrály doma, takže znovu očekávám vyrovnanej zápas a remízu," tipuje další klopýtnutí domácích expert.

České Budějovice jsou zatím bezpochyby nejpříjemnějším překvapením letošní sezony. Jihočechům se daří i bez lídra Karla Poborského a proti Zlínu, který venku ještě nevstřelil gól, vstoupí do zápasu v roli favorita. "Zlín se trápí, Budějovice hrajou letos ve velký pohodě, takže si myslím, že tu roli favorita zvládnou. Tady bych tipoval jedničku," věří v úspěch Českých Budějovic sparťanský kouč.

Sedm bodů z posledních tří zápasů vynesly pražskou Slavii na čtvrté místo v tabulce. Sešívaní nyní ztrácejí pouhé čtyři body na druhou Spartu; přiblížit se jí mohou na rozdíl jediného bodu, pokud si doma poradí s Příbramí. "Slavia třikrát za sebou vyhrála venku, naposledy dokonce v Mladý Boleslavi. Příbram ale není vůbec jednoduchej soupeř, myslím si, že tedy bude překvapení a že Příbram vyhraje," čeká překvapení Michal Bílek.

Na výhru z cizího hřiště stále čekají fotbalisté Mostu. Na svém stadionu se ale Severočechům daří; potvrdit domácí formu se hráči trenéra Ščasného pokusí proti Kladnu. "Kladno teď doma vyhrálo důležitý utkání se Slováckem. Na tom zápase jsem byl, Kladno v první půli hrálo velmi dobře, mělo spoustu šancí, ve druhý půli se to otočilo a Slovácko mělo navrch. Myslím si, že jim to hodně pomohlo, zvlášť když tenhle těžkej zápas vyhráli gólem v poslední minutě. Most je ve středu tabulky, asi si představovali, že ta sezona bude trošku o něčem jiným, že budou víc nahoře... Tady očekávám další remízu," tipuje další úspěch hostů lodivod Sparty.

Těžké časy, zdá se, dolehly na Mladou Boleslav. Loňský vicemistr letos odstartoval skvěle, v poslední době se mu ale přestalo dařit. V neděli večer se pokusí dostat se zpátky do čela tabulky na Bazalech v utkání proti domácí Ostravě. "Boleslavi nevyšly poslední tři zápasy, ve kterých vždycky prohrála. Ostrava v domácích podmínkách podle mě prokáže svou kvalitu a s podporou fanoušků vyhraje," věří v jedničku trenér.

Šlágr třináctého kola uvidí v pondělní dohrávce diváci v Liberci. Na sever Čech zavítá Sparta; té sice vůbec nevyšel zápas Poháru UEFA, v lize je ale pod vedením Michala Bílka stále neporažená. "Je to zápas prvního s druhým, to je vždycky hodně očekávaný utkání. Já věřím tomu, že se na nás nepodepíše výsledek z Waregemu a že potvrdíme naši ligovou formu a že to utkání zvládneme. Budeme hrát na výhru, ale myslím si, že i bod by byl úspěch, tady bych tipoval naši neprohru," uzavírá Bílek.

Reklama