Hlavní obsah

Kohouti dnes přivítají Chelsea

Dvě londýnská derby obsahuje dnešní program Premier League; West Ham hostí Arsenal a Chelsea nastoupí na White Hart Lane, domácím stánku Tottenhamu.

Článek

Kohouti vstoupili do sezony velice bídně. Výsledkem špatného herního projevu je prozatímní až 13. příčka. Svěřence Martina Jola trápí především ofenziva - Tottenham je s dosavadními šesti vstřelenými brankami v této statistice vůbec nejhorším celkem anglické ligy. Je to docela překvapivé, jelikož útočníci Mido, Berbatov, Keane nebo Defoe by měli být zárukou kvality. Právě letní posila Berbatov se potkala před pár lety v dresu Leverkusenu s Michaelem Ballackem, který rovněž v létě zamířil na britské ostrovy a dnes se postaví Bulharovi na hřišti. "Nemyslím si, že je Ballack nejlepší hráč na světě. Je to ale momentálně velmi dobrý fotbalista, určitě lepší než když hrával za Leverkusen," pronesl Berbatov na adresu svého bývalého spoluhráče. Trenér Tottenhamu Martin Jol bude postrádat proti Chelsea záložníka Paula Stalteriho a defenzivní duo Calum Davenport-Lee Young Pyo. Vážný otazník startu navíc visí nad stoperem Michaelem Dawsonem.

Chelsea vykročila za obhajobou titulu velice dobře. Po deseti kolech má na svém kontě 25 bodů; klopýtla pouze na hřišti Middlesbrough, kde po celý zápas vedla, ale nezvládla koncovku utkání. Jako jediná z celé Premier League se může pyšnit tím, že v každém utkání vstřelila první branku. V posledním ligovém kole zvítězila na hřišti Sheffieldu 2:0; výše zmiňovanou statistiku zde zachránil brankář Hilario, který za stavu 0:0 chytil pokutový kop. V týdnu Chelsea sehrála také utkání Ligy mistrů. Na Nou Campu se střetla v odvetě s domácí Barcelonou a remízu 2:2 zachránil v nastaveném čase druhého poločasu kdo jiný než Didier Drogba. Tomu v týdnu vedení Chelsea prodloužilo kontrakt do roku 2010. "Chci poděkovat Josému, že mi důvěřuje," reagoval na to útočník z Pobřeží Slonoviny. Manažer Chelsea dnes může s výjimkou Petra Čecha počítat s kompletním kádrem. Po lehčím zranění je zpět ve hře Andrej Ševčenko, hrát může už i brankář Carlo Cudicini, není ale jisté, jestli Mourinho nedá znovu přednost svému krajanovi Hiláriovi.

Chelsea je sice na White Hart Lane hostem, i tak je ale považována za favorita s kursem 1.65. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.40 a vítězství domácích Kohoutů s kursem rovných 5.00.

Reklama