Hlavní obsah

Bayern zavítá do Veltins Arény

Eurotip.cz

Desáté kolo bundesligy dnes uzavřou dva zápasy. V jednom z nich přivítá ve šlágru kola Schalke mnichovský Bayern. Oba celky jsou momentálně na dostřel špičce tabulky a dnešní souboj je tak pro ně velice důležitý.

Článek

Schalke skončilo v loňské sezoně na čtvrté příčce bundesligy. Do nového ročníku vstoupilo slušně, a to především na vlastním hřišti. Fakt, že venku hraje o poznání hůř, potvrdilo minulý týden ve Stuttgartu, kde prohrálo rozdílem třídy. "Potřebujeme zvýšit úroveň naší hry. Prozatímní výkony nejsou určitě takové, jaké bychom si představovali. Nejde jen o dnešní zápas s Bayernem, ale chceme být lepší i v těch dalších," řekla bývalá německá hvězda a nynější sportovní ředitel Schalke Andreas Muller. Proti Bayernu bude trenér Mirko Slomka postrádat zraněné Mathiase Abela, Fabian Ernsta, Sorena Larsena a Geralda Asamoaha. Není navíc jisté, jestli dostane šanci v základní sestavě německý reprezentant Kevin Kuranyi, který má letos prachbídnou formu.

Bavorský velkoklub má v této chvíli na svém kontě 16 bodů, stejně jako Schalke. V minulém kole uspěl Bayern na domácím hřišti, když si poradil s letos špatným Frankfurtem. V týdnu Magathovi svěřenci nepotvrdili svou sílu na domácím hřišti, když v Lize mistrů pouze remizovali se Sportingem Lisabon 0:0. Na druhou stranu i tento výsledek zajistil Bayernu už nyní postup do další fáze nejprestižnější evropské soutěže. "Naše výkony jsou trochu hrbolaté. Dnes chceme nad Schalke zvítězit, abychom udrželi těsný kontakt se špičkou tabulky," řekl trenér Bayernu Felix Magath. "Chceme uhrát lepší výsledek něž minulý rok," vzpomněl si na loňskou remízu 1:1 kapitán Oliver Kahn. Mnichovský velklub nemá kromě Lucia momentálně žádné problémy s novými marody. Scházet budou dlouhodobě zranění Owen Hargreaves, Valerien Ismael a Sebastian Deisler.

Utkání nemá podle bookmakerů výrazného favorita. Na domácí si můžete vsadit s kursem 2.60. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15 a na výhru hostů nabízí stejná společnost 2.50. Pořád se nemůžete rozhodnout? Nic se neděje, počkejte si do začátku utkání a potom začněte sázet live!

Reklama