Hlavní obsah

Rangers míří na hřiště posledního Dundee

Šanci dostat se na druhé místo tabulky budou mít dnes fotbalisté Glasgow Rangers. Po včerejším vítězství Celticu nad Hearts ztrácejí na druhý zmiňovaný tým pouhé dva body. Dnes je navíc čeká lehký soupeř - Rangers totiž čeká zápas na hřišti posledního Dundee United.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Letošní ročník skotské Premier League je - stejně jako loni - ve znamení jednoho týmu. A je jím znovu Celtic, který hned zkraje nasadil k rychlému trháku. V čele tabulky má nyní třináctibodový náskok na druhý tým Hearts, který včera v důležitém utkání porazil 2:1. Tím nahrál svému odvěkému rivalovi, Glasgow Rangers. Jezdci si nepočínají zdaleka tak dobře jako v dřívějších sezonách, s výjimkou té loňské. Hráči trenéra Le Guena ztratili spoustu bodů remízami se soupeři, které měli porazit. Dlouho se jim nedařilo především na hřištích soupeřů, poslední dobou ale začali ztrácet i doma - v polovině října na svém stadionu prohráli s Caledonian Thistle 0:1 a v posledním kole jen remizovali s mužstvem Motherwell. Konec sezony je sice ještě daleko, Celtic už ale budou dohánět jen těžko. Na dostřel ovšem mají dalšího silného soupeře, Hearts. Ti nevyhráli už čtyři zápasy v řadě a Rangers se jim tak přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů. Ten mohou smazat už dnes, s tímto úkolem týmu ovšem nepomůže zraněný brankář Letizi a úplně v pořádku nejsou ani Libor Sionko a Lee Martin.

Rangers se sice poslední dobou nedaří, to ovšem není nic ve srovnání s jejich dnešním soupeřem. Dundee United dlouhé roky patří mezi ty horší týmy SPL, letos to s nimi ale vypadá obzvlášť bledě. V prvních kolech se mužstvo poměrně dařilo, prohrál jen s Falkirkem a po třech remízách v řadě dokonce poprvé vyhrál. Na další úspěch ale od té doby stále čeká a poslední čtyři zápasy dokonce prohrál s celkovým skóre 3-16. Není divu, že vedení klubu došla trpělivost a vyměnilo kouče. Novou tváří na lavici je Craig Levein, který je čtvrtým trenérem za poslední tři roky. Jako první úkol si Levein dal vrátit hráčům sebedůvěru. "Důvěra tu schází, proto ji musím každému dodat," prohlásil nový lodivod. "Důvěru člověk získá tvrdou prací, pochopením své role v týmu a tím, že podle toho i jedná," dodal trenér, který dnes bude postrádat potrestaného Noela Hunta a zraněného Lee Wilkieho.

Podle bookmakerů dnes hráči Dundee sebedůvěru zpátky nezískají. Ačkoli jsou dnes hosty, jsou papírovým favoritem Rangers, na které společnost bwin vypsala kurs 1.35. Myslíte si, že domácí dnes uhrají alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru Dundee United, kurs je 2.71.

Reklama