Hlavní obsah

Hornets čeká domácí premiéra

Dvěma vítězstvími navázali na loňskou úspěšnou sezonu basketbalisté New Orleans. Hornets nový ročník odstartovali výhrami nad Bostonem a Indianou; potřetí budou chtít uspět dnes proti Houstonu.

Článek

Dvě předchozí výhry jsou o to cennější, že jich Hornets dosáhli na palubovkách soupeřů. Tým, kterému se v přípravě vůbec nedařilo, nejprve zvítězil 91-87 v Bostonu. Hvězdou hostů se stal rozehrávač Chris Paul, kterému chyběly tři doskoky do ceněného triple-doublu. K Paulovi se navíc přidali David West a zkušený Bobby Jackson, kteří dali 18, respektive 14 bodů. Za další dva dny se hráči trenéra Scotta představili v Indianě - a znovu vítězně. Letošní posile, Srbu Stojakovičovi, se znovu střelecky nedařilo, další nová tvář v dresu Hornets, Tyson Chandler, ale k sedmi bodům přidal 15 doskoků, z toho osm útočných. Právě doskoky se staly jedním z hlavních důvodů úspěchu hostů, kteří na ně zvítězili 53-34.

Dnes se Hornets konečně představí také svým divákům. Letošní domácí premiéru si odbydou proti Houstonu. Ten do nové sezony nevstoupil právě dobře; proti výborně hrajícímu Utahu tahaly Rakety celý zápas za kratší konec a přestože se jejich dvěma největším hvězdám - Číňanu Mingovi a Tracymu McGradymu - dařilo, prohrály 97-107. Hráči kouče Jeffa Van Gundyho ale dlouho nesmutnili. Po třídenním odpočinku přivítali včera na své palubovce Dallas. Ten chtěl odčinit úvodní porážku, byl ale horší prakticky ve všech činnostech a odvezl si drtivou porážku 76-107. "Abyste mohli uspět v této lize, musíte mít energii a umět ji prodat a musíte mít skvělé hráče, kteří jsou schopni podat skvělé výkony," řekl po utkání Van Gundy. "A Yao skvělý výkon podal," dodal na adresu obrovitého pivota, který konto Dallasu zatížil 36 body.

Otázkou je, jestli Ming i s celým Houstonem může svůj včerejší výkon zopakovat. Podle bookmakerů spíše ne, proto vypsali jako favorita domácí tým, na který si můžete vsadit s kursem 1.65. Bude podle Vás Houston prvním týmem, který New Orleans porazí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.30.

Reklama