Hlavní obsah

Najde Sporting recept na Bragu?

Souboj dvou celků, které stále bojují o prestiž v evropských pohárech, dnes nabídne portugalská liga. Sporting Lisabon na svém stadionu přivítá čtvrtečního přemožitele Slovanu Liberec v Poháru UEFA, Bragu.

Článek

Účastník letošního ročníku Ligy mistrů Sporting Lisabon minulý týden uhrál bezbrankovou remízu na hřišti Bayernu Mnichov a má tak stále slušnou šanci na postup na úkor Interu Milán. V domácí soutěži je na tom Sporting rovněž dobře. Se 17 body je na druhé příčce a na první Porto ztrácí pouhé dva body. O minulém víkendu zelenobílí remizovali po přestřelce 3:3 na hřišti jednoho z nejhorších celků ligy Beira Mar a vůbec tak nepotvrdili svou kvalitní defenzívu. Kromě posledního utkání ovšem Sporting ve zbývajících šesti duelech inkasoval čtyři branky, což je určitě velice dobrá vizitka jeho obrany. Proti Bayernu kouč Carlos Pereira postrádal Paola Benta, jenž nenastoupí ani dnes.

Braga vstoupila do nového ročníku dvěma vítězstvími, poté ale klopýtla doma s Leiriou a zvítězit nedokázala ani poté v Amadoře. Chuť si tak svěřenci trenéra Carlose Carvalhala spravili až na domácí půdě s FC Portem. Minulý týden ale doma utržili debakl s Maritimem, když na hřišti chyběl špílmachr mužstva Wenger. Ten nehrál ani ve čtvrtečním utkání proti Liberci, které Braga vyhrála 4:0, a dnes opět kvůli zranění nenastoupí. Hrát nebude ani další člen základní jedenáctky, Zé Carlos. Mužstvo Bragy patří v Portugalsku k těm nejlepším, to dokázalo v minulém ročníku, kdy skončilo na čtvrté příčce nejvyšší soutěže. Aktuální hráčský kádr se oproti tomu loňskému příliš nezměnil, když v létě přišel pouze Joao Pinto ze Sportingu Lisabon a dnešní utkání tak pro největší současnou hvězdu Bragy bude mít jistě velmi pikantní příchuť.

Za favorita utkání jsou považováni domácí, na jejichž vítězství vypsali bookmakeři kurs 1.50. Remízu si můžete u bwin vsadit za kurs 3.80 a vítězství hostů s kursem 5.50.

Reklama