Hlavní obsah

Zvládne Newcastle náročný program?

Tři zápasy během krátké doby musí zvládnout fotbalisté Newcastlu. Ve čtvrtek hráli v Palermu, v sobotu doma se Sheffieldem a dnes čeká je čeká pohárové utkání na hřišti Watfordu.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují ze vstřelené branky na půdě Ventspils.

Článek

Watford si o víkendu připsal první letošní vítězství v Premier League, kterého se dočkal po dlouhých šesti letech. Na domácím hřišti přemohli Middlesbrough a zisk tří bodů je hned katapultoval mimo sestupové příčky. Stále ale budou mít co dělat, aby se v nejvyšší soutěži udrželi. "Nyní máme na čem stavět, jsem spokojený s vítězstvím. Middlesbrough potvrdilo pověst nevyrovnaného týmu," řekl po utkání Aidy Boothroyd, trenér nováčka Premier League. Následující víkend čeká jeho svěřence náročné utkání s Chelsea a i kvůli tomu dnes nechá odpočívat několik hráčů základní jedenáctky; volno mají Ben Foster, Dominic Blizzard, Tomas Priskin a Albert Jarrett. Naopak se na hřiště po zranění kolene konečně poprvé podívá Ben Foster. Do konce roku bude laborovat s kolenem opora týmu Marlon King.

Ani Newcastle nevstoupil do letošní sezony tak, jak by si představoval. Straky jsou momentálně až na předposlední příčce, když z deseti utkání dokázaly zvítězit pouze ve dvou. Daří se jim ovšem v Poháru UEFA, kterým prozatím procházejí bez ztráty kytičky, když ve čtvrtek zvítězily ve velmi oslabené sestavě i v Palermu. O víkendu už se jim tak dobře nevedlo, když na domácím hřišti darovaly všechny tři body Sheffieldu. "To byla tragédie. Podali jsme vůbec nejhorší výkon od doby co jsem u mužstva (únor). To už se nám nesmí stát, doufám, že to bylo poprvé a naposled," řekl důrazně Glenn Roeder, trenér mužstva. Po zranění může dnes počítat s Francouzem Antoinem Sibierskim i brankářem Shay Givenem, který by však měl začít utkání pouze na lavičce.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.30. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství Newcastlu si můžete vsadit v kursu 2.75.

Reklama