Hlavní obsah

Colorado potřebuje stabilizovat výkony

Eurotip

Mezi pěti úterními zápasy NHL převažují duely klubů ze západní konference. V jediném zápase, který se odehraje čistě za účasti týmů z východní poloviny, bude chtít znovu nechat New Jersey zapomenout na květnové vyřazení Carolinou z play off. San Jose může odčinit říjnovou domácí prohru s Minnesotou. Colorado naopak chce navázat na vysokou výhru nad Los Angeles starou čtrnáct dní.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Domácí klub za tu dobu odehrál pět zápasů se střídavými výsledky. Colorado si neodpustilo obligátní domácí výpadek se soupeřem, na něhož to neumí, ale zároveň si zajelo pro body za dalším sokem, kterého poráží se železnou pravidelností. Mužstvo třikrát zvítězilo v brance s Theodorem, zatímco Budaj si svá čísla pohoršil. Mužstvo začalo pravidelně střídat zápasy, v nichž soupeře zasype sprškou střel s těmi, ve kterých v tomto směru naopak zaostává. Coloradu nadále chybí dva zkušení útočníci, obránce Leopold je na tom lépe, ale start je pravděpodobný zřejmě jen u útočníka McCormicka. Již dva zápasy čeká tým na vstřelený gól v přesilové hře.

Los Angeles s sebou přiveze zajímavého hráče. Obránce Blake se totiž po několika letech svlékl dres dnešního soupeře a vrátil se do klubu, v němž v NHL začínal. V sobotu sehrál svůj tisící zápas v soutěži a vzhledem k výsledku na něj bude chtít brzy zapomenout. Osobní statistiky si v zápase výrazně zhoršil brankář Garon, který byl střídán. Cloutier je však na tom ještě mnohem hůře. Na listinu zraněných hráčů byli zapsání útočníci Los Angeles Cowan a Armstrong. Nepomohou tedy týmu v prodloužení série čtyř zápasů, v nichž vždy dokázal využít jednu přesilovku.

Bookmakeři bwin předpokládají další snadné vítězství domácího mužstva. Na Colorado vypsali kurs 1,75. Hosté již v pěti venkovních zápasech nebodovali a vstřelili v nich dohromady osm branek. V minulé sezóně sice Los Angeles vyhrálo na ledě dnešního soupeře oba vzájemné zápasy, ale obecným zvykem to rozhodně není. Dnes si lze na hostující klub vsadit v kursu 3,5.

Reklama