Hlavní obsah

Bochum chce potvrdit výsledek z Hannoveru

Eurotip.cz

Druhé vítězství v sezoně si o víkendu připsali fotbalisté Bochumi. Díky němu se konečně dostali ze dna bundesligy a dnes se pokusí ještě si polepšit v domácím utkání s Leverkusenem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Překvapivou výhrou 2:0 na hřišti Hannoveru Bochum potvrdila, že se jí letos zatím daří lépe na hřištích soupeřů, než na jejím vlastním. Zatímco doma získali svěřenci trenéra Kollera zatím jen tři body za vítězství nad Bielefeldem, z venku si přivezli už pět bodů a jako jedni z mála nemají záporné skóre. Po úspěchu v Hannoveru a předchozí remíze v Dortmundu se trenér Koller může vrátit na Ruhr Stadium přeci jen o něco klidnější. Důležité ovšem pro jeho tým bude potvrdit dobrý výsledek ve vestfálském derby. "Jsme uprostřed boje o záchranu. Hrát pohledný fotbal pro nás není důležité," předvídá obránce Heiko Butscher tuhou bitvu. "Musíme prokázat vůli po vítězství a pořádně se soustředit. Tak snad strhneme publikum, které nás bude tlačit," dodal Butscher, jehož trenér dnes bude postrádat důležitého útočníka Misimoviče a další dva zraněné, Tommyho Bechmanna a Tomasze Zdebela.

Marcel Koller už letos pocítil, co je to tlak nespokojených fanoušků, stejně je na tom ale i jeho protějšek v dnešním zápase. Trenéru Leverkusenu Michaelu Skibbemu se letos vůbec nedaří; tým, který každý rok bojuje o evropské poháry, je po deseti odehraných kolech na dvanáctém místě tabulky, pouhé čtyři body nad sestupovým pásmem. Poslední kapkou pro příznivce klubu byla domácí remíza 1:1 s Mainzem, po které začali volat po Skibbeho odvolání. Podle záložníka Bernda Schneidera na tom ale Leverkusen není tak zle. "Nastartovali jsme dobrou sérii, ze zápasů proti Gladbachu a Mainzu máme čtyři body," připomněl předchozí výhru na hřišti Mönchengladbachu. "Musíme v tom pokračovat," dodal pro časopis Kicker. Co je pro Skibbeho důležitější, zatím nad ním nezlomilo hůl ani vedení klubu. Pořád máme šanci zahrát si v příští sezoně v evropských pohárech. To zůstává naším cílem," prohlásil sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Voller. Bayer se ostatně dobře uvedl už letos - v úvodním utkání základní skupiny Poháru UEFA si přivezl cenný bod za remízu v Bruggách. Proti Bochumi bude Skibbe znovu postrádat dvojici důležitých obránců - Roque Junior má problémy s achillovkou a Carsten Ramelow se zotavuje ze zranění kotníku.

Mírnými favority zápasu jsou podle bookmakerů hostů, na které si můžete vsadit s kursem 2.20. Na remízu najdete u společnosti bwin kurs 3.25 a na vítězství domácích 2.95. Nedokážete se pořád rozhodnout? Nic se neděje, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live!

Reklama