Hlavní obsah

Chelsea chce napravit ligovou ztrátu

Jedním z mála klopýtnutí londýnské Chelsea v letošním ročníku Premier League byl domácí zápas s Aston Villou, v němž svěřenci Martina O´Neilla uhráli na Stamford Bridge remízu. Po měsíci se můžou Blues poprat o reparát, na Aston Villu totiž narazí v Carling Cupu.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Chelsea v lize nakročila za obhajobou titulu celkem dobře. Tento víkend prohrála teprve podruhé v sezoně, když ztratila všechny body na Whirt Hart Lane, domácím stánku Tottenhamu. Po jedenácti kolech má londýnský tým na svém kontě 25 bodů a na první Manchester United ztrácí tři body. Dnes Chelsea čeká utkání Carling Cupu, ve kterém nesmí nastoupit o víkendu vyloučený kapitán John Terry. Po zranění se ovšem do sestavy vrací Andrej Ševčenko. "Andrej trénuje s mužstvem od soboty a cítí se dobře. Myslíme si tak, že mu nic nebrání dnes nastoupit proti Aston Ville," řekl Mourinho, trenér Chelsea. Ten dnes podle svých slov nebude moc míchat sestavu a postaví na hřiště jedenáctku podobnou té, která neuspěla o víkendu na Whirt Hart Lane.

Aston Villa vstoupila do letošního ročníku Premier League s novým koučem, který má zatím velmi slušné výsledky. V nejvyšší soutěži získala už 18 bodů, což jí nyní stačí na šestou příčku. Základem jejich úspěchu je skvělá defenzíva, která inkasuje jen málokdy. Ve skvělé formě hraje i špílmachr týmu Juan Pablo Angel. "Sezonu jsme rozjeli výborně a musíme tak pokračovat i v dalších zápasech," tvrdí Angel. Ještě lépe se potom daří pravému obránci a kapitánovi Garethu Barrymu, který už letos dokázal vstřelit čtyři branky a je zatím hodnocen jako vůbec nejlepší hráč Premier League. O´Neillovi svěřenci drží primát společně s Manchesterem United v počtu proher, když o všechny body přišli pouze v jednom utkání. Bývalému kouči Celticu se dnes vrací do kádru uzdravený Liam Ridgewell, který se v posledních dnech trápil s nachlazením. Zápas však bude muset vynechat Martin Laursen; zcela jisté zatím není složení útoku, ale před Barošem dostane spíše šanci zkušený Sutton.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Chelsea, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.33. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.30 a ten, kdo věří v překvapení, si může vsadit na Aston Villu, jejíž výhra je oceněna kursem 7.75.

Reklama