Hlavní obsah

Vigo chce doma konečně uspět

V odvetě čtvrtého kola španělského poháru Copa del Rey hostí prvoligová Celta Vigo Alaves, který ještě loni hrál v elitní soutěži. První utkání na půdě nováčka druhé ligy skončilo bezbrankovou remízou a dnes je tak na stadionu Balaídos vše stále otevřené.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Celta Vigo, šestý nejlepší celek loňského ročníku Primera Division, hraje letos dost průměrně. V této chvíli je na jedenácté příčce nejvyšší soutěže, především kvůli velice špatným výkonům na domácím hřišti. Ve svém útulném stánku získal zatím pouhé tři body ze čtyř utkání, a to je na takový celek pramálo. Na druhou stranu hrají svěřenci trenéra Fernanda Vázqueze velice dobře venku - prokázali to i tento víkend vítězstvím na stadionu Santiaga Bernabeu nad Realem Madrid. Hlavními oporami týmu je ofenzivní brazilské duo Baiano - Nene, které letos nastřílelo dohromady už sedm branek.

Alavésu se loňská sezona vůbec nevydařila. Týmu chyběl k záchraně pouhý jeden bod, v létě navíc mužstvo opustilo hned několik hráčů a s rychlým návratem mezi elitu to vypadá bledě. Juanito zamířil do Realu Sociedad, Sarriegi do Bilbaa, Poli do Huelvy a největší hvězda týmu Nené právě do Viga, kde letos září. Alaves je v této chvíli na stejné příčce jako Vigo, pouze o soutěž níže. O víkendu si určitě nezvedl sebevědomí pro dnešní utkání, když prohrál rozdílem třídy na hřišti Salamancy. Tři branky inkasovali svěřenci trenéra Chuchi Cose i před čtrnácti dny s Herculesem. Jejich forma tak není rozhodně ideální, ale podle Coseho slov je pohár jiná soutěž a chce v něm uspět.

Favoritem utkání jsou podle expertů bwin domácí, jejichž vítězství ocenili bookmakeři kursem 1.40. Vsadit si ale můžete na remízu v kursu 3.90 nebo rovnou na vítězství exligového Alavésu - kurs na něj je rovných7.00.

Reklama