Hlavní obsah

Uspěje Villareal na hřišti oslabeného Atletika?

Dva zápasy má dnes na programu španělská Primera Divison. V jednom z nich hostí Atletiko Madrid mužstvo Villarealu. Oba celky letos bojují o příčky zajišťující evropské poháry a dnešní souboj je tak pro ně velice důležitý.

Článek

Atletiko odstartovalo do aktuálního ročníku poměrně úspěšně, ale v poslední době jakoby mu docházel dech. Po porážce na hřišti Deportiva La Coruni neuspělo ani doma se Zaragozou. Minulý týden si konečně připsalo aspoň bod za bezbrankovou remízu na Mallorce. Vedení Atletika dokázalo v létě udržet ve svém týmu největší hvězdu Fernanda Torrese, ale zatím se mu určitě nedaří tak, jak by si představoval, jelikož vstřelil doposud pouhé dvě branky a to je na hráče s pověstí výborného střelce opravdu málo. Koneckonců celková produktivita mužstva není ideální, ale pořád se řadí mezi průměr. Společně s Torresem nastupuje na hrotu mladý objev - Sergio Aguero, který do Madridu přišel v létě z argentinského Independiente a na to, že mu je pouhých 18 let, podává velmi dobré výkony. "Torres je střelec, ale Aguero je hodnotný pro mužstvo i v jiných ohledech," vysvětlil Javier Aguirre, kouč Atletika. Ten se dnes bude muset obejít bez nejlepšího střelce týmu záložníka Maxi Rodrigueze; hrát nemohou ani Martin Petrov a Mista. V týdnu se zranil také stoper Pablo Ibaňez, který bude mimo hru měsíc. "Je to pro nás dnes důležité utkání, určitě nechceme prohrát, i když máme početnou marodku. Máme výhodu domácího prostředí a naše šance vidím jako velmi dobré," řekl optimisticky trenér.

"Žlutá ponorka" vstoupila do letošního ročníku velice špatně, ale výbornými výkony v poslední době se už propracovala o jednu příčku před svého dnešního soupeře. Před čtrnácti dny zvládla takticky velice dobře zápas se San Sebastianem, když zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem. V opačném gardu vstoupila do utkání minulý týden s Betisem Sevilla a po velké přestřelce nakonec zvítězila 3:2. "Statistika mluví za vše a jasně ukazuje, že má Atletiko v této chvíli problémy. Ale pořád si myslím, že to není tak hrozné vůči jeho hráčským absencím. Jestliže se chceme přiblížit špičce tabulky, tak potřebujeme zvítězit - bod je pro nás málo," řekl útočník Villarealu José Mari, který se letos narozdíl od svého kolegy na hrotu Forlána, střelecky neprosadil. Trenér mužstva Manuel Pellegrini bude dnes postrádat čerstvě zraněného Alessia Tacchinardiho. Dlouhodobě absentují Jose Enrique, Guille Franco, Gonzalo Rodriguez a Robert Pires.

Díky výhodě domácího prostředí je pasováno do role mírného favorita Atletiko Madrid, na které si můžete vsadit s kursem 1.90. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 3.75.

Reklama