Hlavní obsah

Valencie chce udržet domácí neporazitelnost

Obavy z formy svého týmu dal najevo trenér Valencie Quique Sanchez Flores. Podle něj je dnešní zápas proti Bilbau důležitý pro to, aby si jeho hráči udrželi naději na titul.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Tato slova mohou znít poněkud nadneseně. Ve Španělsku je odehráno pouhých devět kol a Valencie je čtvrtá se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Sevillu. Flores ale dobře ví, jak je špička Primera division vyrovnaná a že jeho mužstvo nemůže ztrácet zbytečně body. To se mu ale v posledním měsíci dařilo. Valencie vstoupila do nové sezony čtyřmi vítězstvími v prvních pěti zápasech, od té doby se ale na svoje poměry trápí. První klopýtnutí přišlo v polovině října na hřiště Viga, které se radovalo z výhry 3:2. Prohru sice Floresovi svěřenci odčinili o týden později těsným vítězstvím nad Osasunou, poslední dva zápasy ale odehráli venku a po prohře v Santanderu si přivezli jen bod ze stadionu barcelonského Espaňolu. "Vítězství by pomohlo týmu k tomu, aby se znovu dostal do pohody," prohlásil včera trenér domácích. "Doufám, že nám fanoušci ukážou svoji podporu, protože ji potřebujeme," dodal. Velkou výhodou Valencie je, že se nyní nemusí soustředit na Ligu mistrů. V ní s přehledem vede skupinu D, ze které už má jistotu postupu, a další zápas prestižního poháru hraje až za 11 dní. Flores dnes proto může postavit nejsilnější tým, ve kterém ovšem budou chybět Regueiro, Marchena, Albelda, Del Horno, Moretti a Jaime Gavilan. Dobrou zprávou je na druhou stranu návrat Rubena Baraji a Vicenteho.

Jestli má Flores obavy, když jeho tým ztrácí čtyři body na čelo tabulky, těžko říci, co se honí hlavou trenérovi Bilbaa Sarriugartemu. Hosté totiž po devíti kolech mají pouhých sedm bodů a od předposledního místa je dělí jen tři body. Je ovšem třeba dodat, že z posledních čtyř zápasů prohrálo Bilbao jen jednou. Sarriugarteho tým nestačil 22. října doma na Celtu Vigo, se kterou prohrál 0:1, předtím ale vyhrál důležité utkání v Tarragoně, týden po zápasu s Vigem dokázal remizovat na hřišti Osasuny a v posledním kole remizoval doma se Santanderem. Sarriugarte přesto ví, že jeho budoucnost v Bilbau je nejistá, zvlášť poté, co jeho tým vypadl i z poháru, ve kterém nestačil na Mallorku. Podle zpráv z médií jeho budoucnost u klubu závisí na dalších dvou zápasech, proti Valencii a Espaňolu; v tom dnešním mu nepomůže Roberto Martinez, který v týdnu podstoupil operaci kotníku.

Špatnou zprávou pro Sarriugarteho je, že ho dnes čeká utkání na hřišti týmu, který má doma bilanci 4-0-0. Není proto divu, že bookmakeři považují za favorita utkání Valencii, na kterou i přes dlouhý seznam zraněných vypsali kurs 1.90. Pokud věříte, že Bilbao uhraje v důležitém souboji alespoň bod, vsaďte si na to v kursu 1.74. A jestli jste se ještě nerozhodli, nevadí. Počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama