Hlavní obsah

Ukončí Minnesota šňůru proher?

Těžký program mají za sebou basketbalisté Minnesoty. Timberwolves kvůli němu po úvodních dvou výhrách prohráli třikrát v řadě, což se dnes pokusí napravit proti Orlandu.

Článek

Los úvodních zápasů k Minnesotě rozhodně nebyl milostivý. Sezonu sice začali na domácí palubovce, kde porazili Sacramento 92-83, poté se ale vydali na šňůru čtyř zápasů venku. V prvním z nich ještě uspěli, když v Denveru zvítězili nad domácími Nuggets 112-109, poté ale odešli ze hřiště třikrát za sebou se sklopenými hlavami. V Portlandu přitom vedli po první čtvrtině 30-14, domácí Trail Blazers ale celý zápas ztrátu stahovali a poté, co v závěrečném dějství povolili hostům pouhých dvanáct bodů, vyhráli 88-86. O dva dny později oplatilo Timberwoves Sacramento úvodní porážku a hned další den nestačila Minnesota ani na Lakers. Po pěti zápasech v sedmi dnech měli hráči trenéra Dwanea Caseyho tři dny volna, během kterého se připravovali na dnešní zápas. "Musíme se dát dohromady," prohlásil rozehrávač Mike James, jedno z nových jmen v dresu Timberwolves. "Musíme dát do hry srdce, musíme bojovat celý zápas, ne jen pár minut," dodal hráč, který je druhým nejlépe střílejícím hráčem týmu, hned po hvězdném Kevinu Garnettovi.

Také Orlando vstoupilo do sezony úspěšně. Magic v domácí premiéře přivítali Chicago a přemožitele Miami porazili 109-94. Hned v dalším utkání ale nestačili na hosty z Philadelphie, kteří je přestříleli 105-103, a druhou porážku jim poté uštědřila Atlanta, která je doma porazila 95-82. Orlando loni patřilo k týmům, které těží z domácího prostředí; na své palubovce měli bilanci 26-15 a venku 10-31. Zdá se, že podobně bude vypadat i letošní sezona. Prohru z Atlanty totiž napravilo proti Washingtonu, který před svými diváky porazilo 106-103, a třetí domácí výhru si tým z Floridy připsal proti Seattlu, který porazil díky koši Heda Turkogla těsně před závěrečnou sirénou 88-87. Poslední zápas odehráli Magic včera a zcela podle loňské logiky - na hřišti Indiany byli sice domácím dlouho vyrovnaným soupeřem, nakonec se ale radovali Pacers po výhře 93-83.

V domácím prostředí by podle bookmakerů dnes měla uspět Minnesota, na kterou experti společnosti bwin vypsali kurs 1.55 a handicap 4 bodů. Věříte, že Orlando dokáže konečně uspět i na palubovce soupeře? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.50.

Reklama